Simona Halep a câștigat 5.150 de dolari pe minut la Wimbledon

de LM 0

LONDON, ENGLAND – JULY 14: 2019 Ladies’ Singles Champion, Simona Halep of Romania poses for a photo with the trophy next to the winners board during Day thirteen of The Championships – Wimbledon 2019 at All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 14, 2019 in London, England. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Simona Halep a rescris istoria tenisului românesc, grație victoriei obținute în finala de la Wimbledon, scor 6-2, 6-2, în fața Serenei Williams. Dincolo de acest succes, Simona a mai reușit o premieră: a obținut cel mai consistent cec din carieră: 2.930.460 de dolari.

Până sâmbătă după-amiază, trofeul de la Wimbledon era un vis de decenii al tuturor românilor. De la finalele pierdute de Ilie Năstase pe iarba londoneză, în 1972 și în 1976, toți iubitorii sportului de la noi din țară rămăseseră cu speranța că vor reuși să vadă un compatriot sau o compatrioată ridicând deasupra capului cel mai prestigios trofeu din tenisul mondial.

Pentru că turneul de la Wimbledon este, de departe, cel mai iubit, cel mai mediatizat, cel mai important din punctul de vedere al istoriei și cel mai cunoscut din lume. De două zile, România se poate mândri că a intrat pe lista scurtă a țărilor care au dat măcar o câștigătoare la Wimbledon în Era Open, adică din 1968 încoace. În total sunt 10, iar liderul acestui inedit clasament sunt SUA, cu 27 de trofee. Sunt urmate de Germania (8 titluri) și Cehia, care a preluat și palmaresul fostei Cehoslovacii, cu 5. România se află la egalitate cu Elveția și Rusia, toate trei cu câte un trofeu.

Victoria istorică nu a rămas fără urmări în conturile jucătoarei noastre. Iar acestea sunt foarte plăcute, din moment ce e a obținut, pe lângă trofeu, și un cec cu o sumă record: 2.930.460 de dolari. Nu este doar cea mai mare sumă obținută de Simona Halep în carieră ci cea mai mare sumă câștigată după un singur eveniment de un sportiv din România.

Având în vedere că Simona a stat pe teren aproape 10 ore, în total în cele 7 meciuri câștigate a jucat 569 de minute, înseamnă că ea a primit câte 5.150 de dolari pentru fiecare minut petrecut pe teren. Sau, altfel, spus, 309.000 de dolari pentru fiecare oră în care s-a aflat pe iarba londoneză. Chiar dacă pare o sumă mare, Halep merită fiecare bănuț, mai ales dacă ne gândim ce sacrificii face un sportiv pentru a ajunge la un asemenea nivel de performanță.

Oarecum paradoxal pentru un asemenea turneu, cel mai scurt meci jucat de româncă a fost chiar finala, disputată împotriva Serenei Williams. Acesta a durat doar 56 de minute. La polul opus, cel mai lung și, implicit, mai complicat meci a fost cel contra Mihaelei Buzărnescu, din turul secund. Acesta a fost câștigat cu scorul de 6-3, 4-6, 6-2 la capătul a 111 minute. A fost, de altfel, singura partidă în care Simona a cedat un set, notează click.ro.

Distribuie articolul