Severinul, gata de cupele europene!

de LM 0

sport-3

Veşti bune pentru fanii pandurilor! UEFA a transmis oficial raportul inspecţiei făcută în urmă cu două săptămâni la Stadionul Municipal de la Severin. Atunci, inspectorul UEFA, Tero Auvinen, a controlat „la sânge” arena din Severin în vederea omologării pentru meciurile din cupele europene. Astfel, la propunerea inspectorului finlandez şi a comisiei UEFA, s-a decis ca stadionul din Severin să fie clasificat în categoria a 3-a, lucru ce poate permite echipei Pandurii să joace pe acest teren meciurile în turul 3 şi play-off al Europa League. Un mare succes!

 

„Ne aşteptăm să avem mulţi suporteri”

Astfel, eforturile oficialilor nu au fost în zadar, iar obţinerea acestei dezlegări de la UEFA nu poate decât să-i bucure pe fanii pandurilor care vor putea să vină la Severin şi să fie alături de jucători în tentativa de a ajunge în grupele Europa League.

Acum trei ani, fanii pandurilor au fost nevoiţi să meargă la Cluj pentru a fi alături de echipă în meciurile din turul 3 şi play-off, ceea ce a însemnat un efort uriaş din partea tuturor.

Tot ceea ce rămâne acum este ca preşedintele Narcis Răducan să aibă noroc la tragerea la sorţi de la Nyon şi să se întoarcă de acolo cu un adversar abordabil pentru turul trei. „Ne aşteptăm să avem mulţi suporteri ai echipei noastre la Severin; această participare în cupele europene este un eveniment. Şi sunt sigur că în condiţiile în care la fiecare meci de la Cluj, un oraş care nu este chiar foarte aproape de Târgu-Jiu, am avut circa o mie de gorjeni care au susţinut echipa, acum numărul va fi mult mai mare”, a declarat Daniel Băloi, oficial care s-a ocupat, alături de Mihai Stelescu şi Monalisa Popescu, de acţiunile reprezentanţilor UEFA de a omologa stadionul din Severin.

 

„A fost greu”

Astfel, pentru a putea a fi omologat definitiv acest stadion, UEFA a transmis anumite sarcini pe care clubul gorjean, în colaborare cu factorii locali, cei care au în administrare baza, trebuie să le îndeplinească până la ora jocului. În acest sens, în dimineaţa zilei de joi, o delegaţie formată din Narcis Răducan, Daniel Băloi şi Mihai Stelescu a fost primită de primarul din Severin, Marius Screciu, care şi-a arătat toată disponibilitatea pentru ca toate problemele să fie rezolvate până la ora de start a primului meci din cupele europene şi s-a arătat încântat de faptul că Pandurii a obţinut omologarea stadionului de la Severin, arenă ce va intra în topul select al stadioanelor din Europa. „A fost greu, dar nu ne plângem. Orice sacrificiu pe care îl facem cei care suntem la club se merită pentru o aventură europeană de durată. La club suntem o echipă, nu este doar meritul cuiva, ci al tuturor celor care vrem să facem lucrurile să meargă bine şi la nivel de organizare. Vrem ca fanii echipei noastre să fie alături de echipă la duelurile care vor avea loc la Severin. Mulţumim autorităţilor locale de la Severin care sunt alături de noi, suntem bine primiţi aici şi asta este foarte important pentru bunul mers al lucrurilor. La o adică, Pandurii nu va reprezenta doar Târgu-Jiul, Gorjul, Mehedinţiul, Oltenia, ci va reprezenta România, aşa că sunt sigur că toată lumea va fi fericită şi alături de o echipă a oltenilor, a românilor”, a mai punctat Daniel Băloi.

Ei bine, în eventualitatea în care echipa va ajunge în grupe, este deja omologat Cluj Arena, inspecţiile UEFA fiind trecute cu bine de oficialii pandurilor.

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul