Sentință în dosarul „U.M. Sadu”

de LM 0

UM-Sadu

După ce Curtea de Apel Craiova a amânat în două rânduri sentința din dosarul „U.M. Sadu”, în care sunt judecați pentru ucidere din culpă doi foști directori ai uzinei de armament, completul de judecată a hotărât luni, 21 martie, să repună cauza pe rolul instanței: „Repune cauza pe rol pentru reluarea dezbaterilor. Fixează termen la 14.04.2016, ora 12.00, cu citare părţi şi încunoştinţare avocaţi prin notă telefonică“, se arată în decizia instanței.

În acest dosar este judecat, printre alţii, Lori Gheorghe Boian, fost director general și ex-director adjunct al companiei Romarm.

 

Trimiși în judecată pentru un accident mortal

Fostul director al UM Sadu, Lori Boian, fostul director tehnic, Gabriel Lucian Bogdan, şi şeful de secţie Dumitru Toloargă, sunt judecați pentru ucidere din culpă. Cei trei au fost trimişi în judecată pentru explozia din 2011 de la UM Sadu, în urma căreia două salariate au murit şi un alt angajat a fost grav rănit. Judecătoria Târgu-Jiu i-a condamant pe cei trei la pedepse de doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Sentința a fost atacată de inculpați.

ALIN PETRE

Distribuie articolul