Șeful Salvamont Gorj la Congres Internațional în Rusia

de LM 0

Șeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, este pe parcursul întregii săptămâni în Rusia, unde reprezintă România la Congresul Internațional de Salvare pe pârtiile de schi.

Congresul este organizat de Federația Internațională a Patrulelor de Schi și Serviciul de Salvare Montană din Rusia, iar Cornoiu conduce delegația României la acest congres, el fiind șeful Asociației Salvatorilor Montani din țara noastră. Delegația include reprezentanți din 5 județe, iar Congresul organizat de ruși are loc până la sfârșitul acestei săptămâni în Rosa Khutor, din Caucaz.

Conform unui anunț al Salvamont România, delegaţia condusă de Sabin Cronoiu va prezenta lucrarea “ Salvatorul montan profesie, certificare, calificare”, ţara noastră fiind recunoscută şi apreciată pentru cadrul legislativ foarte bun şi complet asigurat activităţii de salvare montană. România este apreciată și pentru soluţia găsită de desfăşurare a activităţii în structură mixtă, angajaţi şi voluntari, pentru sistemul de formare profesională precum şi pentru că este prima ţară europeană care a reuşit reglementarea acestei profesii la nivelul UE.

Membri cu drepturi depline şi în Comitetul Internaţional de Salvare montană CISA IKAR, salvamontiştii români se bucură de o poziţie foarte bună în rândul ţărilor cu activitate de salvare montană reuşind să menţină aceasta activitate mereu“ la înălţime”, după cum menționează Salvamont România pe pagina sa Facebook.

Distribuie articolul