Şefii CEO se laudă cu investiţii de peste o sută de milioane de lei. În ce?

de LM 0

termo-turceni

Deputatul Scarlat Iriza a fost anunţat de Ministerul Energiei, într-un răspuns la o interpelare pe tema activităţii Complexului Energetic Oltenia, că societatea a avut investiţii de peste o sută de milioane de lei, în prima parte a anului. Iriza a întrebat şi de CV-ul lui Ivan Valeriu, membru în CS-ul de la CEO, dar şi de modul în care a ajuns Petra Patricia Pătrașcu, director al Direcției de Resurse Umane din cadrul companiei.

 

Meritocraţie şi transparenţă?

„Ministerul Energiei a pretins, public, conducerii CEO să aleagă șefii companiei «pe criterii de meritocrație și în condiții de transparență». În context, am întrebat dacă ministrul Grigorescu, care a participat la numirea noului Consiliu de Supraveghere, consideră că noii membri ai acestei structuri au fost aleși pe criterii de meritocrație și în condiții de transparență. Punctual, l-am întrebat pe ministrul Grigorescu să precizeze cum apreciază faptul că domnul Ivan Ștefan Valeriu, desemnat cu sprijinul Ministerului Energiei ca membru al Consiliului de Supraveghere, a prezentat Complexului Energetic Oltenia un curriculum vitae oficial, în care pretindea că a avut primul loc de muncă la vârsta de 44 de ani, și dacă, în aceste condiții, consideră că Ministerul Energiei a respectat criteriile de meritocrație și transparență pe care le clamează. În răspunsul la interpelare, se arată că Ivan Ștefan Valeriu are un mandat limitat la un an de zile, și că deja s-a demarat procedura de selecționare a noilor membri ai Consiliului de Supraveghere. Mai mult, se precizează că Ivan Ștefan Valeriu și-a actualizat, între timp, cv-ul, și că poate fi consultat pe site-ul CEO.  Din noua versiune a cv-ului, aflăm că Ivan Ștefan Valeriu a activat, între 1993 și 2006, ca «funcționar cu statut special», responsabil cu «analiza-sinteza» în «Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională», susţine Iriza.

 

Directori impuşi lui Ciobotărică

Deputatul de Gorj l-a întrebat pe ministrul Grigorescu dacă este la curent cu numirile de directori impuse managerului interimar Laurențiu Ciobotărică de membri ai Consiliului de Supraveghere. „Punctual, i-am cerut să precizeze care sunt criteriile avute în vedere, de pildă, la numirea domnişoarei Petra Patricia Pătrașcu, ca director al Direcției de Resurse Umane, la solicitarea expresă a domnului Ivan Ștefan Valeriu. Ministerul Energiei nu a formulat un răspuns la această întrebare, dar Petra Patricia Pătrașcu a demisionat din funcția respectivă”, mai arată Iriza.

 

Care sunt investiţiile?

În răspunsul primit la interpelare sunt amintite investiţiile din prima parte a anului: „În răspunsul la interpelare, sunt enumerate și rezultatele financiare pozitive înregistrate de conducerea Complexului Energetic Oltenia în primul trimestru al anului în curs, comparativ cu perioada similară din 2015, inclusiv realizarea de investiții în valoare de 105,77 milioane lei”, potrivit lui Scarlat Iriza. În documentul primit de la Ministerul Energiei se menţionează că din totalul investiţiilor, 24% au fost pe mediu, 12% modernizări, 18% pentru creşterea siguranţei în funcţionare, restul fiind rambursări ale creditelor accesate.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul