ȘEF din minerit, în conferința de presă a PSD. ”Nu-mi propun să candidez dar voi fi SONDAT”

de LM 0

Prezență mai puțin obișnuită, astăzi, în conferința de presă a PSD Gorj. Un șef din minerit a venit în fața jurnaliștilor, este vorba despre directorul Carierei Roșiuța, Constantin David.

Întrebat dacă a cerut acceptul managerului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, pentru a participa la o conferință politică, David a răspuns că da. Prezența lui David la conferința de presă a PSD Gorj vine la scurt timp după ce, în presa locală, s-a vehiculat că va fi candidatul la Primăria Motru, în 2020.

La Radio Infinit, șeful Carierei Roșiuța n-a vrut să facă prea multe comentarii pe această temă, precizând că urmează să fie făcut sondaj. Același lucru a spus și-n conferința de presă. Constantin David a vorbit și despre problemele cu care se confruntă Cariera Roșiuța. Cele mai stringente sunt legate de exproprieri și de mediu. Multe fronturi de lucru sunt blocate.

“Dacă nu vom fi ajutați, carierele vor muri! Trebuie implicare din partea tuturor factorilor de decizie de la nivelul Gorjului” a avertizat șeful din minerit. Salariați de la Cariera Roșiuța și-au exprimat, zilele acestea, nemulțumirea intrând în grevă japoneză, după ce sporurile de pericol și carieră le-au fost reduse prin noul CCM. Constantin David zice că, deși procentele au scăzut, minerii primesc, acum, mai mulți bani decât înaintea intrării în vigoare a noului CCM.

Distribuie articolul