Şef al TSD Novaci, condamnat pentru evaziune fiscală

de LM 0

buduran

Omul de afaceri Iulian Bogdan Buduran, care a condus organizația TSD Novaci, a fost condamnat la o pedeapsă de închisoare cu suspendare de către Tribunalul Gorj pentru evaziune fiscală. Firma acestuia, Novatit Cons SRL, a executat lucrări la microhidrocentrala CHEMP Novaci, deținută de ISPH București, despre care au existat informații că ar fi sub controlul lui Dan Ioan Popescu, fostul ministru al Economiei. Iulian Bogdan Buduran este fiul inginerului Buduran de la SGA Gorj, instituţie care are rol de a emite avize în cazul unor astfel de lucrări.

 

Condamnat la doi ani și jumătate de închisoare

Iulian Bogdan Buduran a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare. „Condamnă inculpatul Buduran Bogdan Iulian la 2 ani şi 6 luni închisoare (…). Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii de 24 ore. În baza art. 81 vechiul C.pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei pe o durată de 4 ani şi 6 luni – termen de încercare“, se arată în sentința Tribunalului Gorj.

 

Afacerist rom, condamnat în același dosar

În același dosar a mai fost condamnat și un om de afaceri de etnie romă duin Strehaia. Cu toate că acesta mai suferise o condamnare definitivă pentru fapte de același gen, pedeapsa dispusă în cazul lui este tot cu suspendare. „Contopeşte pedepsele aplicate de 2 ani închisoare şi respectiv 3 ani închisoare, în pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa finală de 3 ani închisoare şi 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata de 8 ani“, se arată în sentința judecătorească.

Instanța l-a obligat pe Iulian Bogdan Buduran să plătească prejudiciul de 445.180 de lei, dar a constatat recuperat integral prejudiciul efectiv.

ALIN PETRE

Distribuie articolul