SECRETUL celei mai luxoase plaje din România

de LM 0


Plaja aferentă casei prezidenţiale de protocol de la Neptun este una dintre cele mai frumoase de pe litoralul românesc.

Dacă nisipul vi se pare mai fin decât cel de pe plajele alăturate, din zona steguleţelor sau din Olimp, este pentru că acesta este de import… A fost adus, pe vremea lui Ceauşescu tocmai din Arabia Saudită.

Continuând tradiţia instaurată de familia regală a României, cuplul prezidenţial Nicolae şi Elena Ceauşescu îşi petrecea vara timpul liber pe litoral. Dacă regii preferau Constanţa, tovarăşii stăteau la Neptun, în staţiunea cea verde a protipendadei nomenclaturiste.

Înainte de 1989, la vila de protocol de la Neptun, zona era îngrădită şi păzită cu străşnicie de Securitate, iar măsurile de precuaţie nu erau doar un mit. Complexul era deservit de o întreagă „curte“ prezidenţială, care să asigure şederea cât mai plăcută a Ceauşeştilor şi demnitarilor comunişti veniţi şi ei la mare.

Plaja proprie era atent curăţată de scoici, iar nisipul era afânat pentru a fi plăcut la atingere. Apa mării era purificată de pietre, scoici, alge, meduze şi alte vietăţi. Scafandrii păzeau perimetrul ca să nu existe vreo ameninţare venită dinspre largul mării.

În momentul de faţă, cei care îşi doresc o vacanţă liniştită, dar mai ales discretă, pot alege una din fostele vile de protocol din Neptun. Preţurile încep de la 80 de euro, dar în plin sezon, o noapte într-un apartament de lux ajunge să coste 500 de euro. Printre vecinii de plajă e posibil să fie chiar preşedintele sau premierul. (one.ro)

Distribuie articolul