Sebastian Stan, actorul de origine română, celebru la Hollywood, INVITAT de onoare în România, la un festival de film

de LM 0


Actorul de origine română Sebastian Stan, care a jucat în lungmetraje hollywoodiene precum cele din franciza “Căpitanul America/ Captain America”, este invitatul de onoare al celei de-a doua ediţii a American Independent Film Festival, care are loc în perioada 27 aprilie – 3 mai, în Bucureşti.

Festivalul va avea loc la Cinema PRO şi Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti, informează organizatorii evenimentului într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Actorul de origine română Sebastian Stan, care a reuşit să joace în unele dintre cele mai de succes filme americane, alături de staruri ca Matt Damon, Natalie Portman, Scarlett Johansson, Chris Evans şi Robert Downey Jr., va prezenta în premieră în România cel mai recent lungmetraj al său, “I, Tonya”, de Craig Gillespie, care a primit trei nominalizări la Oscar, un Glob de Aur şi cinci nominalizări la premiile BAFTA.

Alături de Sebastian Stan, la ediţia din acest an a American Independent Film Festival, vor fi prezente şi alte personalităţi ale cinematografiei americane, iar evenimentul va continua să aducă la Bucureşti o selecţie a celor mai apreciate filme independente americane recente.

Sebastian Stan joacă alături de Margot Robbie şi Allison Janney în filmul “I, Tonya” (2017), despre cunoscuta patinatoare Tonya Harding. Filmul va deschide American Independent Film Festival de anul acesta, pe 27 aprilie, şi va fi urmat de un dialog cu Sebastian Stan. Publicul din România va avea astfel ocazia să afle de la actorul român cum este să fii coleg de platou cu Meryl Streep, Margot Robbie, Anne Hathway şi Ashton Kutcher.

Sebastian Stan este cel mai popular actor român care a reuşit să se impună în industria de film americană. În “Marţianul” (şapte nominalizări la Oscar) a jucat alături de Matt Damon, iar în “Lebăda Neagră” a făcut parte dintr-o distribuţie de top alături de Natalie Portman, Mila Kunis şi Vincent Cassel. A jucat şi în musical-uri pe Broadway şi în serialul american “Gossip Girl”.

În cel mai recent film din trilogia “Captain America” a jucat într-un rol principal alături de Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Chris Evans, Hugo Weaving şi Samuel L. Jackson.

Sebastian Stan s-a născut pe 13 august 1982, în Constanţa. S-a mutat la Viena, împreună cu mama sa, când avea opt ani, iar la vârsta de 10 ani a primit primul său rol într-un film, în “71 fragments of a Chronology of Chance”, de celebrul austriac Michael Haneke. Doi ani mai târziu, familia a plecat în SUA şi s-a stabilit în Rockland County, New York. Sebastian Stan a absolvit Universitatea Rutgers din New Jersey şi a studiat la Globe Theater din Londra timp de un an.

Prima ediţie a American Independent Film Festival a avut loc în septembrie 2017 şi i-a avut ca invitaţi speciali pe actorii Ethan Hawke, Joaquin Phoenix şi John C. Reilly. Regizorul Barry Jenkins, premiat cu Oscar, în 2017, pentru lungmetrajul “Moonlight”, a deschis festivalul printr-un Q&A în direct prin Skype.

Pornind de la tradiţia marilor filme narative americane, festivalul îşi propune să prezinte o selecţie a celor mai recente producţii independente realizate în SUA, apreciate de critică şi prezentate în circuitul marilor festivaluri precum Sundance, cel de la New York, Tribeca, Telluride şi cel de la Toronto. (mediafax.ro)

Distribuie articolul