Se pregătește să semneze cel de-al optulea proiect ! „Roșia de Amaradia va fi șantier în 2018”

de LM 0


După ce a semnat nu mai puțin de 7 proiecte pe PNDL2, primarul din Roșia de Amaradia speră să obțină o finanțare și pe GAL Gilort pentru realizarea unui centru de zi pentru persoanele vârstnice din localitate.

Liviu Cotojman a achiziționat, la un preț derizoriu, un imobil ce-a aparținut fostului FederalCoop, pe care vrea să-l reabiliteze și să creeze un loc de relaxare pentru pensionari.

„Avem 3 asistenți medicali comunitari, plătiți de Ministerul Sănătății, care se pot ocupa și de vârstnici. Facem tot posibilul să mai aducem un zâmbet pe chipurile acestor oameni”, ne-a declarat edilul.

„Ne-am gândit și la persoanele vârstnice, peste 57 de ani, avem la nivelul localității un număr de 770 de persoane și am considerat că e nevoie să acordăm atenție și acestei categorii. Avem un spațiu pe raza localității un imobil achiziționat pentru doar 4000 de lei de la fostul Coop, ne-am gândit la reabilitarea și schimbarea destinației într-un centru de zi pentru vârstnici, e o idee minunată și vrem s-o punem în aplicare. E o investiție care se ridică la suma de 5,7 miliarde de lei vechi, asta însemnând reabilitarea, dotarea, crearea unui parc unde vârstnicii din localitate se pot întâlni să socializeze și având în vedere că în organigrama primarului avem un număr de 3 asistenți medicali angajați cu ajutorul Direcției de Sănătate Publică, plătiți efectiv de la Ministerul Sănătății, fără cheltuieli din partea primăriei, vom asigura și asistență medicală, să facem tot posibilul să aducem un zâmbet pe chipul acestor vârstnici”, a spus Cotojman.

Tot pe fonduri europene, primarul Cotojman vrea să reabiliteze două drumuri comunale și Căminul Cultural Izvoru.

Distribuie articolul