Se implică premierul Dăncilă în problema hidrocentralelor de pe Jiu ?

de LM 0


Prim-ministrul Dăncilă se implică în deblocarea investițiilor de pe Jiu.

Primarul Constantin Bobaru ne-a informat că o ședință pe această temă, cu participarea autorităților de la Gorj, ar urma să aibă loc, săptămâna viitoare, la București.

Edilul din Bumbești-Jiu zice că Viorica Dăncilă are obligația să se implice în găsirea unei soluții pentru reluarea lucrărilor la cele două hidrocentrale, Bumbești și Dumitra, sistate în urma unei decizii a instanței.

„Este obligatoriu ca lucrările să fie finalizate. Este o investiție prea mare, cu o importanță deosebită pentru asigurarea energiei electrice în România”, reafirmă Bobaru.

„Este asigurată pe o componentă care nu poluează, pe partea de hidro, mult mai ieftină, acolo s-au investit aproape 160 de milioane de euro, deloc puțin și trebuie abordată cu prioritate. Am avut o discuție cu domnul președinte, o să facem o întâlnire la cel mai înalt nivel, am înțeles că premierul țării intenționează să poarte o discuție cu toți factorii implicați, responsabili de acest lucru pentru continuarea acestor lucrări. Cred că are obligația să facă acest lucru, ori dumneai, ori prin ministerul de resort, să găsească soluții pentru ca lucrările să continue. Cred că săptămâna viitoare va avea loc discuția, domnul președinte va fi anunțat exact ziua. Chiar doamna prim ministru a solicitat această întâlnire, se va găsi o soluție”, a mai spus Bobaru.

Două organizaţii de mediu au reuşit să oprească lucrările la cele două hidrocentrale de pe râul Jiu. Începute în deceniul trecut, ele erau aproape de finalizare la momentul deciziei instanţei, iar statul român a plătit deja 155 de milioane de euro pentru construcţii pe care ar trebui să le treacă în conservare. Cele două hidrocentrale ar fi aprins lumina în 100.000 de locuinţe.

Distribuie articolul