Se fac calcule peste calcule în primăriile din Gorj pentru norma de hrană

de LM 0


Se fac calcule peste calcule în primăriile din Gorj pentru norma de hrană, un nou drept al angajaţilor de la stat, prevăzut de Legea Salarizării Unitare. Unii dintre edili se gândesc să taie lefurile pentru a putea acorda noua indemnizație.

De la 1 decembrie 2018, fiecare funcţionar public va primi, lunar, în jur de 300 de lei. Unii dintre primari spun că nu au de unde să mai scoată şi aceşti bani. Mulți vor tăia, probabil, din bugetul pentru investiții.

Mădălin Ungureanu, primarul din Bălești, spune că norma de hrană va atârna ca un bolovan de gâtul bugetului local. Ia în calcul reducerea lefurilor, pentru anul 2019.

Ștefan Blideanu, primarul din Stănești, nu știe de unde va lua banii pentru norma de hrană. Deocamdată, așteaptă rectificarea bugetară pentru a plăti lefurile pe noiembrie și voucherele de vacanță.

Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic, a fost prevăzător și și-a prins în bugetul local norma de hrană, încă din vară.

La Motru, primarul Gigel Jianu ia în calcul o reducere a lefurilor celor 195 de angajați cărora va trebui să le acorde norma de hrană.

Marcel Romanescu, primarul Târgu-Jiului, va trebui să acorde unui număr de 500 de persoane norma de hrană. Edilul nu exclude reduceri salariale. Va lua o decizie după discuții cu sindicatele.

Distribuie articolul