„Şcoala Altfel”, la Palatul de Justiţie

de LM 0

elevi-(1)

Douăzeci de elevi și două cadre didactice de la Școala Gimnazială „Ion Vâlceanu“ de la Dragotești au fost primii vizitatori care au trecut pragul Palatului de Justiție din Târgu-Jiu, în care funcționează Tribunalul Gorj și Judecătoria Târgu Jiu. „Am vizitat operele brâncușiene și am venit la Tribunal, unde am asistat la un proces civil și la altul penal. Copiii au fost extrem de interesați și încântați. Au vizitat arhivele. Le-a plăcut foarte mult și a fost dorința lor și noi le-am îndeplinit-o“, a spus Silvia Ancuțeru, profesor la Școala Gimnazială „Ion Vâlceanu“ din Dragotești.

elevi-(2)

Elevii își doresc o carieră în magistratură

Daniela Becheanu, elevă în clasa a VIII-a, a fost încântată de vizita de la Palatul de Justiție, pentru că își dorește să devină procuror: „Mi-a plăcut foarte mult pentru că asta vreau să fac în viitor. Am asistat pentru prima dată la un proces. Am discutat despre pedeapsa cu moartea, pentru că în România nu există, dar în Statele Unite ale Americii se aplică. Am discutat cu magistrații. Eu aș vrea să devin procuror“.

Roxana Negoman, elevă în clasa a VIII-a la aceeași școală, luptă pentru drepturile femeilor din mediul rural: „În România vorbim de egalitatea între femei și bărbați, dar neoficial nu se respectă. Mi-a plăcut foarte mult la Tribunal, mai ales procesele pe parte penală, pentru că îmi doresc și eu să devin judecător“.

Cristina Celea, purtător de cuvânt al Tribunalului Gorj, a precizat că astăzi mai sunt așteptați în vizită 20 de liceeni de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru“ din Târgu Jiu, ușile Palatului de Justiție fiind deschise toată săptămâna.

ALIN PETRE

Distribuie articolul