Scandal pe tema CSM și a handbalistelor aduse din Ucraina!

de LM 0

Scandal pe tema CSM și a handbalistelor aduse din Ucraina! ”Clubul a fost făcut pentru copiii din Târgu-Jiu nu pentru ucrainience! Se dorește să fie transferate pe 5-600 de milioane de lei vechi!” acuză consilierul Eduard Lădaru. Primarul Marcel Romanescu susține, însă, că banii pentru jucătoarele străine vin de la oamenii de afaceri din oraș, nicidecum din bugetul local.

Scandal monstru la Târgu-Jiu pe tema noului Club Sportiv Municipal. Consilierii PSD, ALDE și PSRo se opun transferurilor din străinătate, pe motiv că CSM-ul a fost înființat pentru tinerii din județ. În plus, viceprimarul Adrian Tudor îi reproșează directorului Robert Bălăeț și faptul că refuză să prezinte o situație a cheltuielilor făcute din sumele alocate clubului.

La rectificarea bugetară din luna septembrie, au fost luate 300 de mii de lei din fondurile alocate CSM, pentru alte urgențe ale orașului, stabilindu-se ca suma să fie returnată ulterior.  Numai că, majoritatea din consiliul local ar vrea să se vireze numai 200 de mii de lei.

În aceste condiții, consilierul PNL Mihai Paraschiv consideră că activitatea CSM-ului este blocată de ”oameni frustrați” și din dorința meschină de a bloca inițiativele primarului Marcel Romanescu, din considerente strict politice.  

Joi seară, ședința de îndată a consiliului local din Târgu-Jiu nu s-a mai ținut. Consilierii majorității s-au ridicat și au părăsit sala. Viceprimarul Adrian Tudor a explicat că a fost deranjantă atitudinea directorului CSM, Robert Bălăeț.

Eduard Lădaru neagă acuzația lui Paraschiv că majoritatea PSD-ALDE-PSRo ar bloca activitatea CSM. Consilierul ALDE nu vrea însă ucrainience la clubul din oraș, pe motiv că a fost înființat pentru copiii din Târgu-Jiu.

Lădaru consideră că primarul Romanescu și susținătorii săi jignesc copiii din Târgu-Jiu, aducând jucători străini la CSM.

Primarul Marcel Romanescu susține, însă, că din bugetul local nu s-a cheltuit niciun leu pentru transferul la Târgu-Jiu al handbalistelor din Ucraina. Oamenii de afaceri au fost cei care s-au implicat.   

Distribuie articolul