Scandal mare la Alimpești ! I-a provocat Belgher un infarct lui Floarea ?

de LM 0


Leonida Belgher, acuzat că i-a provocat un infarct primarului din Alimpești, Daniel Floarea. La rândul său, consilierul PMP acuză că liberalii ar vrea să-l bage în pușcărie.

Scandalul este mare după ce Belgher ar fi auzit, din spatele ușii, o discuție între vicepreședintele PNL Gorj, Puiu Diaconescu, primarul Florea și secretarul primăriei din Alimpești.

„Nu e vorba de liberali la general ci doar de Puiu Diaconescu. Nu am știut până acum că politicul este implicat până în justiție. Acum realizez de ce am fost condamnat nevinovat, de unde știe Diaconescu dinainte de a se termina un dosar că voi condamnat, la fel cum a știut și fosta primăriță. Păi nu le e frică de bunul Dumnezeu ? Am mers la primărie și când am urcat pe scări, am auzit secretarul „domne, nenorocitul ăsta trebuie să intre în pușcărie, nu mai putem din cauza lui”. Ce să nu poată, că spun adevărul ? Că protejez niște oameni și nu-i las să facă ilegalități ? Au dat pe speaker și se auzea Diaconescu: „Lasă că va fi în pușcărie, va fi condamnat”. Se auzea când vorbeau că voi face pușcărie. De unde știu ei chestia asta ? Va fi un război pe viață și pe moarte. Eu nu am ce pierde. Vreau să schimbăm ceva. Primarul Floarea a ieșit din birou, mi-a zis să nu mai fac atâta tam-tam, că chipurile, se vor rezolva toate. A încercat să mă mituiască punându-mă director la SC Util, director de cămin, dar eu nu trădez. Păi nu a vrut primăriță să-mi dea casă la cheie doar ca să tac din gură ?” acuză Belgher.

Puiu Diaconescu susține, însă, altceva și anume că teroarea și presiunea, pe care Leonida Belgher le pune asupra salariaților și primarului din Alimpești, sunt de nedescris. Daniel Florea nu mai participă, din toamnă, la ședințele consiliului local din cauza scandalurilor provocate de fostul vicepreședinte PMP Gorj.

„M-a sunat primarul din Alimpești să discutăm aspecte de activitatea care ne leagă. I-am spus să vină la ședințele de consiliu, din cauza lui Belgher, primarul Floarea nu mai participă de astă toamnă, la ședințele de CL pentru că Belgher i-a provocat un infarct, din cauza scandalurilor provocate periodic, de vorbele pe care le aruncă de hoț, bagabont, cuvinte umilitoare, jignitoare. Nu pune presiune doar pe primar, ci pe toți angajații, se duce, face poze, strigă hoții, ați furat”, a explicat Diaconescu.

Vicepreședintele PNL Gorj mai spune că dacă Leonida Belgher a ajuns să acuze că liberalii vor să-l bage la pușcărie, este pentru că realizează gravitatea faptelor sale. Secretarul Primăriei Alimpești a și depus plângere la poliție.

„M-a rugat președintele de la PMP să-l las în pace pentru că nu are serviciu. Toate aceste presiuni au început după alegeri când a cerut să fie pus viceprimar, dar noi am făcut majoritate acolo și am pus și primar și viceprimar. Dar nici așa nu se putea, pentru că are o condamnare definitivă. Dacă spune că vrem să-l trimitem la pușcărie, probabil realizează acum că faptele lui sunt grave, secretarul a și depus o plângere. Eu personal nu am nimic cu Belgher. Nu mă interesează ce face. Dacă știe că am furat, să se ducă să scrie, la fel și dacă știe că am făcut evaziune”, a încheiat Diaconescu.

Primarul Daniel Floarea recunoaște că a făcut un preinfarct, dar nu vrea să dea vina neapărat pe Belgher. „ Nu poate fi pusă problema așa direct. Am avut ceva probleme de sănătate, un pre-infarct, nu pot să spun că numai și numai din cauza lui Belgher. S-a acumulat stresul și de la fumat, fumam mult. Și în urma certurilor. În ședințele de CL erau numai scandaluri, acuzații, blaturi avea în cap, îmi făcea mult…Nu sunt felul de om care să reziste la tracasări din astea, sunt mai emotiv de fel. Nu pot rezista la războaie cum vrea Belgher, cu fel și fel de acuzații nefondate, cu atacuri la familie sau persoană, de cel mai josnic mod. Injurii față și de primar, de viceprimar, de secretar, de angajați, nu știu cine se crede acest om”, declară edilul.

Florea ne-a mărturisit că, la un moment dat, a vrut să renunțe la mandat, din cauza tensiunilor la care care este supus.

Distribuie articolul