Scandal la Crasna. Directoarea adjunctă a școlii din Dumbrăveni, luată la rost de părinții supărați

de LM 0


Scandal la Crasna, vineri dimineață. Directoarea adjunctă a școlii din Dumbrăveni, luată la rost de părinții supărați care au aflat că unitatea de învățământ ar urma să fie închisă.

Copii ar fi trebuit mutați la școli din satele învecinate, la mulți kilometri distanță. Asta în condițiile în care, în localitate, nu există microbuz școlar. Directoarea Daniela Andrei a afirmat că decizia ar fi fost luată la Inspectoratul Școlar.

Părinții au amenințat că nu-și vor trimite copiii la școală dacă vor fi obligați să-i trimită în alte sate. O mămică disperată le-a explicat jurnaliștilor că are unul dintre copii foarte bolnav și nu are cum să-l transporte până la Mușetești.

Învățătoarea Ileana Cenușă a explicat că închiderea școlii din Dumbrăveni s-a decis ca urmare a scăderii efectivului de elevi.

În urma protestului de la Crasna, Inspectoratul Școlar Județean a anunțat că școala din Dumbrăveni va rămâne deschisă, chiar dacă efectivul de elevi este mai mic. O decizie similară a fost luată și pentru școala din Tismana, unde, la fel, părinții au protestat.

Distribuie articolul