SCANDAL în PSD Gorj. Prunariu sare la gâtul lui Ișfan. Cârciumaru: „Se impune o analiză”

de LM 0


Un nou conflict în PSD Gorj. Mihai Prunariu pune tunurile pe Ion Ișfan acuzându-l că „se hrănește cu conflicte”. Șeful Clubului Sportiv Pandurii și al Asociației Județene de Fotbal acuză, și pe Facebook, „comportamentul de vătaf” al inspectorului școlar județean.

Prunariu sare la gâtul lui Ișfan la o zi după ce 4 directori de școli au lansat acuzații, într-o conferință de presă. Între cei doi social-democrați au fost tensiuni și-n perioada în care CS Pandurii a fost mutat în sediul Inspectoratului Școlar.

„Există o stare de tensiune în învățământul gorjean de foarte mult timp. Mă tot întâlnesc cu profesorii și discutăm, mai ales că birourile au fost mutate o perioadă din stadion la inspectoratul școlar, sunt o groază de tensiuni din cauza comportamentului domnului Ișfan. Știu bine pentru că în perioada cât am fost acolo am fost aproape de multe conflicte cu domnia sa pe care le-am evitat. Este un tip extrem de conflictual și cu multe probleme. Singurul vinovat este el, nu există altul. Nu poți lucra pe o stare de tensiune permanentă. Îl consider vinovat pentru că e conflictual, se hrănește cu conflicte, tratează oamenii ca și cum ar fi pe moșia lui și ar fi un fel de becher din ăsta, toată lumea ar trebui să facă ce spune el. Comportament care nu ține nici măcar de un cadru didactic pentru că el înainte de a fi inspector general, este cadru didactic. Sunt ferm că toate aceste lucruri sunt adevărate atât timp cât există atâtea nemulțumiri în sistemul didactic”, e de părere Prunariu care consideră că se impune o discuție la PSD Gorj pe tema Ișfan. Îl acuză pe șeful educației gorjene că nu ascultă nici de liderii organizației, Florin Cârciumaru și Mihai Weber.

Florin Cârciumaru a anunțat că va fi făcută o analiză la PSD Gorj pe tema scandalului izbucnit în educație. Liderul social-democraților așteaptă să vadă și poziția ministrului, care este așteptat săptămâna viitoare la Târgu Jiu. „Trebuie să discutăm cu cărțile pe față cu domnul Ișfan, să discutăm cu directorii care îl reclamă, să vedem unde e adevărul. Ministrul Pop va trimite la Gorj Corpul de Control pe această temă, pentru a vedea dacă s-a dat bine sau nu sporul de calculator. Luni ar putea să vină și ministrul deci lucrurile se vor rezolva. Să vedem care este adevărul. Dacă stai de vorbă cu domnul Ișfan, înclini să-i dai dreptate, dacă stai de vorbă cu directorii, înclinăm să le dăm dreptate celor nemulțumiți. Vreau să organizez o întâlnire cu toți pentru a lămuri odată pentru totdeauna aceste lucruri”, a spus Cârciumaru.

Distribuie articolul