Scandal în Casa Domnului! Preot penal la Biserica Garnizoanei din Târgu-Jiu

de LM 0

biserica-militara-(2)

Biserica Garnizoanei din Târgu-Jiu, de pe Calea București, este implicată într-un imens scandal. Preotul Constantin Măgdoiu a slujit până în urmă cu câteva luni, iar Mitropolia Olteniei a hotărât să-l caterisească, în urma efectuării unui audit din care a reieșit că din suma de două milioane de lei, cheltuită pentru ridicarea lăcașului de cult, nu s-au putut justifica 700.000 de lei. „A fost caterisit. Motivele sunt cunoscute și au fost menționate în presă. Dumnealui nu mai face parte din cler“, a spus Ioniță Apostolache, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Târgu-Jiu.

 

Deținuții au lucrat la ridicarea bisericii

Eugen Simescu, fostul comandant al Penitenciarului Târgu-Jiu, își amintește că deținuții au muncit la ridicarea bisericii: „În perioada în care s-a construit acest lăcaș sfânt eram comandantul Penitenciarului Târgu-Jiu și la chemarea Garnizoanei Târgu-Jiu am contribuit cu forță de muncă necalificată, în mod gratuit, de la săpături și până când s-a terminat construcția bisericii. S-au strâns și unele fonduri bănești prin militarii Garnizoanei Târgu-Jiu“.

 magdoiu

„A făcut  ceva pentru noi”

Enoriașii îl regretă pe fostul părinte și spun că acesta a făcut ceva pentru ei: „A făcut ceva. Să stai în miere și să nu dai pe la gură nu se poate“.

Constantin Măgdoiu a negat acuzațiile care i se aduc: „Nu este adevărat nimic din ce a părut în presă. Este un proces pe care nu îl comentez“.

belgiu-a

Preot penal, în locul lui Măgdoiu

În locul lui Măgdoiu a fost numit un alt preot cu probleme. Este vorba de Aristică Belgiu, fost primar al comunei Fărcășești, implicat în numeroase scandaluri. Acesta a fost și condamnat penal pentru abuz în serviciu și sustragere de material lemnos. „Din câte cunoaștem nu sunt atât de dovedite aceste probleme și nu putem discrimina pe nimeni. Sentința nu este încă definitivă, iar cazul este încă în evaluare“, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei.

ALIN PETRE

Distribuie articolul