Scandal fără de sfârșit la Motru! Cine va ceda până la urmă?

de LM 0


Este din nou scandal la Motru. Viceprimarul Morega a fost lăsat fără atribuții de primarul Jianu. Decizia a intrat în vigoare pe 14 mai. ”M-au deranjat incompetența și reaua-credință. Morega este un bugetar de lux!” își explică Jianu decizia. La rândul său, actualul viceprimar spune că-i este rușine că lucrează în administrația Jianu și ia în calcul demisia.

Cosmin Morega a fost lăsat fără atribuții de Gigel Jianu. La Interviurile Infinit FM, într-o dispută cu liberalul Mihai Paraschiv, viceprimarul PSD de Motru a explicat că supărarea edilului PNL a apărut după ce i-a semnalat că n-au fost corect efectuate lucrările de închidere a gropii de gunoi.

„Am sesizat că nu era în regulă o lucrare și când a văzut asta s-a speriat și a luat această dispoziție. Mi se retrag toate atribuțiunile. Înseamnă că conduce 100%, până acum conducea 98%”, a afirmat Morega.

Paraschiv a comentat că nu cearta pe groapa de gunoi, ci neîndeplinirea corespunzătoare a atribuțiilor a generat decizia primarului Jianu. „Ați avut în atribuțiuni serviciul de gestionare a câinilor, după 3-4 zile ați renunțat. Ați avut delegație individuală să vă ocupați de branșarea satelor la apă. La ședințele cu proiectorii, constructorii, nu ați venit, apoi ați avut o ședință în care oamenii s-au ridicat și au plecat pentru că i-ați jignit. Dacă aveți informații că Jianu face prostii, sesizați organele abilitate. Dacă a plătit bani pentru o lucrare neefectuată, asta miroase a infracțiune”, a spus Paraschiv, prezent în studio alături de Morega.

Morega a afirmat că lucrarea de închidere a gropii de gunoi n-a fost efectuată conform caietului de sarcini.

Gigel Jianu susține, însă, că decizia sa nu are legătură cu semnalul tras de Cosmin Morega privind groapa de gunoi. Îl acuză pe viceprimar de „incompetență și rea credință”.

„Mă deranjează incompetența și mai ales reaua credință de care dă dovadă și răutatea care nu-și are locul într-o administrație locală. De doi ani face asta, am avut înțelegere, toleranță, l-am rugat să fie alături de mine să putem să facem treabă și pentru că a continuat cu aceste lucruri nepotrivite pentru un viceprimar, am luat această decizie. Mă deranjează că este incompetent în această privință (n.r. groapa de gunoi) și dacă are vreo suspiciune să facă o plângere la Parchet, la DNA, la CIA, unde vrea el. Vine doar și denigrează. Este o mare prostie să spui că după ce a fost închisă și ecologizată o groapă de gunoi, a început poluarea. Groapa de gunoi funcționează de mai bine de 40 de ani. Atunci când era deschisă nu polua, acum când am închis-o și ecologizat-o, poluează. Este o prostie și o rea credință, vine cu tot felul de dezinformări, poartă după el un dosar cu hârtii”, a contrat Jianu.

La Radio Infinit, Cosmin Morega a mai spus că-i este rușine că se regăsește în echipa lui Jianu și că s-a gândit inclusiv să-și dea demisia din funcția de viceprimar.

Jianu zice că este strict problema lui Morega dacă demisionează. Îl consideră ”un bugetar de lux care nu a venit niciodată cu o soluție pentru oraș” ci numai cu acuzații.

Distribuie articolul