Scandal cu palme între sindicaliști! Cum de s-a ajuns la violență fizică?

de LM 0


Incredibil unde s-a ajuns! Bunoaica susține c-a primit o palmă peste față de la Crețan! Îmbrânceala dintre cei doi sindicaliști din cadrul Complexului Energetic Oltenia ar fi avut loc la Consiliul Federal al Federației Energetica, desfășurat, săptămâna trecută, la Predeal. Nicu Bunoaica are de gând să-l dea în judecată pe Constantin Crețan.

Au fost tensiuni mari între sindicaliștii din Federația Energetica la Consiliul Federal de la Predeal. Nicu Bunoaica le-a reproșat colegilor că s-au vândut administrației CEO, prin semnarea noului CCM. Paul Constantinescu ar fi răspuns că a semnat contractul pentru că ar fi fost amenințat cu închiderea Carierei Husnicioara.

„Nu m-am dus pentru ciolăneală cum fac de obicei sindicaliștii, m-am dus pentru problemele noastre din minerit, de ce s-a semnat contractul cu pierderi la sporuri. Unul dintre lideri a recunoscut că a fost obligat să semneze, fiind amenințat cu închiderea Carierei Husnicioara. Celălalt lider de sindicat este vândut, este angajat de Boza ca referent, își petrece timpul prin Târgu Jiu, Paris, prin Grecia…Crețan m-a bruscat,, eu eram în timpul serviciului, era normal să-mi văd de treaba mea. Îl voi acționa în judecată, sunt imagini, martori, mi-a adus injurii mie și familiei, se credea la Costești ca de obicei”, acuză Bunoaica.

Bunoaica anunță că-l va da în judecată pe Crețan și-i va cere daune. Liderul de la Lupoaia a aflt că managerul CEO, Sorin Boza, ar fi făcut glume pe seama scandalului de la Predeal.

„Mi-a pus palma în față și m-a împins, m-a lovit peste față, nu am reacționat, nu e frumos să reacționezi prin bătaie. De ce nu recunosc adevărul, s-au vândut administrației. Crețan mi-a zis că ce nu ne convine că ne dă Boza bani să mergem acolo? Boza nu dă bani de la el de la Constanța pentru astfel de întruniri, aceste Consilii Federale nu sunt pentru ciolăneală ci pentru a pune lucrurile la punct la nivel de Federație. Îi voi cere daune în bani și îi voi da la copiii necăjiți din Târgu Jiu, am discutat deja cu avocatul. Boza se lăuda că-i va mări salariul lui Crețan că m-a bătut pe mine”, a mai spus Bunoaica.

Constantin Crețan neagă vehement că i-ar fi tras o palmă lui Nicu Bunoaica. Liderul sindical afirmă că toate acuzațiile fostului său apropiat sunt niște invenții. „Sunt doar minciuni, nici nu am avut discuții cu el. El a indus în eroare presa că a vorbit în Consiliul Federal, el nu a scos niciun cuvânt. Se poate vedea în procesul verbal. Nici vorbă că i-aș fi dat cu palma, sunt doar niște invenții. Omul are nevoie de imagine dar nu-și face imagine așa. Bunoaica are o problemă cu imaginea lui. Nici vorbă că l-aș fi bruscat”, a replicat Crețan.

Crețan este pus la zid, după ce s-a aflat că va merge la o conferință sindicală la Paris, în presă speculându-se că nu pe banii Federației Energetica ci pe cei ai Complexului Energetic Oltenia. Și Bunoaica s-a arătat indignat.

Liderul Sindicatului Lignitul Oltenia zice, însă, că are relații internaționale vechi și că își ia zile din concediul de odihnă ca să participe la conferință.

Constantin Mitrescu zice că bătaia de la Predeal arată discrepanțele dintre declarațiile publice și faptele lui Bunoaica și Crețan. Vicepreședintele FNME afirmă că ambii au avut avantaje de pe urma administrației CEO: unul a obținut 7 clase salariale în 6 luni, altul a fost angajat în CEO și merge la Paris.

Distribuie articolul