SCANDAL. Belgher: Conducta, spartă INTENȚIONAT. Romanescu: „Îmi pun semne de întrebare”

de LM 0


Nebunie totală după ce s-a spart conducta de apă de la Târgu-Jiu! Belgher spune că a avut dreptate, acum două săptămâni, când a avertizat că presiunea a fost mărită intenționat. Nici primarul Marcel Romanescu nu pare convins că a fost o avarie. Își pune semne de întrebare, spune că-n ultima vreme se tot sparg conductele prin Târgu-Jiu.

Leonida Belgher avertiza, acum două săptămâni, că vor începe să bubuie țevile prin Târgu-Jiu. Miercuri seară, o avarie majoră s-a produs pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, fiind afectat tot Nordul orașului. Vicepreședintele PMP Gorj, este convins că presiunea apei a fost mărită intenționat. „Categoric a fost ceva intenționat. Mi-e tare teamă că se vor crea cratere în interior și atunci va fi mult mai grav. Informația pe care am primit-o acum două săptămâni cu mărirea presiunii a fost clară, dată de un om credibil, un muncitor care a fost la fața locului. Mi-a mai spus că li s-a interzis să mai spargă străzile pentru a fura șefii banii și atunci au trebuit să găsească o altă modalitate. E foarte grav ce se întâmplă, instituțiile statului trebuie să se autosesizeze. Însuși directorul a recunoscut că s-au mărit presiunile, chipurile pentru incendii, dar asta e o aiureală pentru copii de clasa întâi, nici ăia nu cred. Sunt conducte vechi care nu mai rezistă, cum să mărești presiunea, asta e o crimă !”, e de părere Belgher.

Belgher pune tunurile pe Traian Pătrășcoiu, șeful Aparegio, pentru cele întâmplate. „Acest director nu știu cum a ajuns la Aparegio, la Sadu a fost șeful unei obști pe care a falimentat-o. Apoi a ras și fabrica de cărămidă. Chiar numai oameni din ăștia punem pe funcții, să dărâme tot ? Nu se mai găsesc oameni de bună credință care să iubească județul ăsta ? Păi unde o să ajungem, să ne omorâm între noi ?”

Traian Pătrășcoiu afirmă că uzura este cauza avariei, conducta fiind veche de 60-70 de ani. Șeful Aparegio este mulțumit că problema a fost rezolvată până la sosirea dimineții. „Este o conductă care din cauza vechimii, 70 de ani, s-a uzat pe partea de exploatare. S-a muncit 7-8 ore, mulțumesc Edilitarei și Primăriei că m-au ajutat. Această spărtură este ca și infarctul la cetățeni. Nu avem noi o prognoză unde se va sparge. Ele au fost, sunt și vor fi în oraș, sperăm ca numărul lor să nu fie mare. Mă bucur că de dimineață am beneficiat de apă. Spărtură a fost mare, dar oamenii mei au fost destoinici și au reparat în timp record”, a spus directorul Aparegio.

Cât despre acuzațiile lui Belgher c-ar fi pus la cale un sabotaj, Pătrășcoiu le consideră aberații. „Cine-i ăsta ? (n.r. Belgher) Și ce treabă are profesia lui cu apa ? Își dă el cu părerea că noi producem avarii intenționate la o adâncime de 3-4 metri. Cine suntem noi, vizionari, știm că dăm aici gaură în conductă și îi facem rău primarului ? Nu mai aduceți aberații din acestea în spațiul public. Eu nu vorbesc cu oamenii politici despre apă. Vorbesc cu profesioniștii”, a mai spus Pătrășcoiu.

Primarul Marcel Romanescu este, însă, suspicios după cele întâmplate. I se pare că, în ultima vreme, s-au produs prea multe avarii. Atrage atenția că nu primarul ci cetățenii sunt cei sabotați. „Nu pot să vin cu anumite afirmații dar în condițiile în care în ultima vreme se tot sparg conducte în Târgu Jiu, trebuie să-mi pun anumite semne de întrebare. Sunt foarte multe avarii ce se produc într-un timp foarte scurt. Eu sper să fie doar o greșeală tehnică la Aparegio. Dacă mergem prin absurd și spunem că este sabotată activitatea primarului, nu primarul este cel sabotat, ci cetățenii din zonele respective. Eu nu vorbesc de sabotaj, sper să fie doar o defecțiune tehnică. Eu nu am interzis să se spargă străzile, am spus că nu voi reabilita străzi doar în condițiile în care Aparegio merge pe acel master plan, ar fi incorect ca eu să mă apuc să asflatez străzi și apoi să vină cineva să introducă utilitățile pe străzile respective”, a spus Romanescu.

Distribuie articolul