Sarcină, lăsat fără bani grei de lichidatorul PIC

de LM 0

sarcina

Curtea de Apel din Craiova a admis pe lista creditorilor Succes, la masa credală, compania care se ocupă de administrarea firmei PIC. La un moment dat, Succes, deţinută de Nicolae Sarcină, a preluat supermarketurile PIC, însă magistraţii au ajuns la concluzia că se impune înscrierea firmei la masa credală, întrucât ar mai avea sume de bani de recuperat de la SC Succes Nic Com, aflată în insolvenţă de anul trecut. Unicredit şi Banca Transilvania figurează pe lista creditorilor şi alte 13 societăţi şi persoane fizice, între care inclusiv Nicolae Sarcină.

 

„Respinge apelul formulat de SC SUCCES NIC COM SRL prin administrator special, ca nefondat. Anulează apelurile formulate de Oraşul Novaci reprezentat prin Primarul Oraşului Novaci şi SC COMPLET SERVIMPEX SRL Dej, ca tardiv formulate. Admite apelul formulat de SC PIC SA prin lichidator PRICEWATERHOUSECOOPERS BUSINESS RECOVERY SERVICES IPURL. Schimbă în parte sentinţa în sensul că admite în parte contestaţia formulată de SC SUCCES NIC COM SRL, prin administrator special. Dispune înscrierea creanţei creditorului SC PIC SA în tabelul preliminar de creanţe cu suma de 1.794.136,14 lei, din care suma de 210383,12 lei reprezentând penalităţi de întârziere se va înscrie provizoriu până la efectuarea expertizei judiciare stabilite. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă”, potrivit Curţii de Apel din Craiova, în dosarul de insolvenţă Succes.

 

Anchetă DIICOT

Este de precizat că firma Succes a intrat încă din 2014 în atenţia anchetatorilor DIICOT pentru evaziune fiscală şi spălare de bani: „În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupului, în perioada septembrie 2013–august 2014, au evidenţiat în actele contabile cheltuieli fictive privind achiziţia unor bunuri şi mai ales plata unor servicii. Astfel,  societăţile comerciale viabile din cadrul grupului de firme Succes transferau fictiv forţa de muncă la alte societăţi din grup, aflate în procedură de reorganizare judiciară, cu care încheiau contracte de prestări servicii. Întrucât planul de reorganizare judiciară nu era viabil – de regulă cheltuielile de personal depăşeau veniturile obţinute – până la lichidare se acumulau foarte multe datorii către bugetul asigurărilor sociale (contribuţii, impozit pe salariu). Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 7 milioane de euro“, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul