Salarii compensatorii consistente pentru disponibilizaţii petrolişti din Ţicleni

de LM 0

sonde

Un număr de 235 de petrolişti, din Ţicleni, care vor fi disponibilizaţi colectiv până la finalul acestui an, vor beneficia de salarii compensatorii consistente. Vor fi acordate salarii compensatorii de aproape zece mii de euro pentru fiecare dintre disponibilizaţi. Numărul de salarii va fi calculat în funcţie de situaţia fiecărui disponibilizat. Muncitorii lucrează la firma care furnizează servicii pentru Petrom.

 

Mai puţine concedieri

Liderul sindical Nicu Popescu este mulțumit că, în urma discuțiilor cu şefii Expert Petroleum, a reușit să reducă numărul de disponibilizări. „Am avut discuţii cu managementul societăţii şi am reuşit să reducem numărul de disponibilizări de la trei sute spre două sute. Nu s-au terminat discuţiile. Urmează să le finalizăm. Vom trimite la AJOFM Gorj o notificare. Vom face o evaluare a performanţelor şi vedem exact care este situaţia de la post. Vor pleca oameni şi la cerere. Pachetul de beneficii este mai mare, dacă vrea să plece la cerere. Va primi în plus salarii compensatorii faţă de numărul de salarii din contractul colectiv de muncă”, a declarat liderul de sindicat Popescu.

 

„Sumă substanţială”

După disponibilizările colective de la finalul acestui an, la Ţicleni vor mai lucra în domeniul extracţiei ţiţeiului 630 de persoane. „Vor fi multe salarii compensatorii. Este negociat prin contractul colectiv de muncă. Este vorba de un maximum de 10 mii de euro salarii compensatorii. Salariaţii care mai au puţin până la pensie, între 1 şi 3 ani, au şansa de a pleca cu o sumă substanţială. După o anumită vârstă, cine te mai angajează? Cei care vor rămâne vor avea o siguranţă a locurilor de muncă, având în vedere că în industria petrolieră au avut loc rar disponibilizări colective”, a declarat Nicu Popescu.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul