Sala Sporturilor, deschisă doar pentru meciuri oficiale? „Trebuie deschisă și pentru antrenamente”

de LM 0


Mihai Prunariu consideră „neinspirată” declarația primarului Marcel Romanescu conform căreia Sala Sporturilor din Târgu Jiu va fi folosită numai pentru meciuri oficiale.

„Trebuie deschisă pentru antrenamente. Jucătorii trebuie să se obișnuiască cu suprafața de joc. Nu poți ține ceva nou închis pe motiv că se uzează”, a comentat directorul Clubului Sportiv Pandurii, la Interviurile Infinit FM.

Recent inaugurată, Sala Sporturilor din Târgu Jiu este, deocamdată, închisă. Nu poate fi folosită pentru că n-au fost cumpărate porțile, tabelele și coșurile de baschet. „Am avut o discuție cu Romanescu, i-am spus că nu poate fi închisă doar pe motiv că se uzează. Eu renovez Hotelul Sport și apoi îl închid că vin sportivii, se uzează paturile, gresia, se sparge un duș. Se fac pentru a fi ocupate. Cred că a fost o declarație neinspirată a lui Romanescu, trebuie să faci și antrenamente. Faci și pe terenul Municipal, măcar unul-două antrenamente pe terenul de joc, să te obișnuiești cu suprafața, cu aerul”, a spus Prunariu.

CS Pandurii are în structură atletism, box, lupte și radio-amatorism. Mihai Prunariu a anunțat că-și dorește să aducă la Târgu Jiu o competiție națională de lupte.

„Sperăm să aducem Campionatul Național de Lupte la Târgu Jiu. Nu ne trebuie nici porți, nici plase, montăm doar saltelele. Primăria are obligația legală, prin protocolul și hotărârea de Guvern din 2001, de a ne pune la dispoziție sala polivalentă. Pentru box am rezolvat, am făcut sală specială. Că zgâriem parchetul, că se sparge un geam…lucrurile astea se întâmplă. Construim ca să jucăm acolo. Sperăm ca, din vară, să mutăm luptele acolo, să ne antrenăm acolo. Bănuiesc că se va deschide sala și pentru jocuri. Nu i s-a explicat lui Romanescu faptul că sala asta nu e făcută doar ca să joci în ea, e făcută și pentru antrenamente”, a declarat directorul clubului sportiv.

Primarul Marcel Romanescu recunoaște că a făcut declarația referitoare la folosirea Sălii Sporturilor doar pentru meciurile oficiale, din dorința de a preveni degradarea.

„Vom lua o decizie împreună cu Consilul Local. Fiind un obiectiv nou, ar fi bine să-l folosim doar pentru evenimentele oficiale pentru a-l păstra în stare bună. În condițiile în care vor fi mai multe solicitări, vom discuta în Consiliul Local și le vom da posibilitatea echipelor din Târgu Jiu să-și facă antrenamente. Fiecare echipă care folosește sala, va plăti utilitățile. Mai avem o sală funcțională la numărul 5 și la Liceul Economic care pot fi folosite pentru antrenamente. Este un spațiu în Sala Sporturilor care ar putea fi adecvat pentru lupte, am discutat despre asta cu Prunariu, rămâne să vedem dacă poate fi folosit. Suntem în procedură de achiziție acum pentru finalizarea investiției”, anunță edilul.

Distribuie articolul