Ruptura județ-municipiu la PSD este evidentă! Unii îl vor pe Romanescu în partid, alții nu

de LM 0


Ruptura județ-municipiu la PSD, se vede și-n abordările privind o posibilă sosire-n partid a lui Marcel Romanescu. Aurel Popescu îi dă dreptate lui Adrian Tudor să fie supărat, Gabriel Giorgi zice că ușa partidului este deschisă pentru primarul Târgu Jiului.

Tudor spunea, zilele trecute, că PSD a ajuns să fie populat „de pedeliști și peneliști” și că nu se mai pune preț pe doctrină. Social-democratul nu excludea o sosire a edilului liberal al Târgu Jiului în partid.

Liderul organizației municipale, Aurel Popescu, îi dă dreptate să fie supărat. „Este o reacție normală atunci când te interesează organizația din care faci parte. Discuțiile privind adeziunile trebuie discutate într-un cadru organizat, în Biroul Municipal. Aceste trimiteri, idei lansate în spațiul public nu ne fac deloc bine, avem de suferit din cauza asta. Vorbesc la modul general, chiar nu mă interesează această temă (n.r. venirea lui Romanescu la PSD). Sunt pur și simplu niște speculații, nu fac bine partidului”, a spus Aurel Popescu la Radio Infinit.

Aurel Popescu este de părere că șefii de la municipiu și de la județ ar trebui să se așeze la aceeași masă și să discute despre candidaturile din 2020, inclusiv despre cea de la Primăria Târgu Jiu. Nu pare să-i convină informațiile că Marcel Romanescu ar fi negociat, cu liderii de la București, o sosire în PSD.

La Interviurile Infinit FM, Gabriel Giorgi, susținător al tandemului de la județ, Mihai Weber-Cosmin Popescu, a comentat că ușa partidului este deschisă pentru Marcel Romanescu și a criticat poziția lui Adrian Tudor că „PSD este plin de pedeliști și peneliști”.

„Nu știu dacă 10% din actualii membri ai PSD, au activat doar în PSD. Nu cred că este o gândire corectă să analizezi membrii de partid prin prisma faptului din ce partid a mai făcut parte. Apreciez munca depusă de Adi Tudor în Primărie și pe partea de cultură, poate că el are o supărare personală, nu știu. Ușa PSD este deschisă pentru toată lumea, inclusiv pentru Romanescu. Dacă el consideră că poate să aibă rezultate mai bune la Primărie fiind susținut de PSD, îl așteptăm, avem nevoie de un primar care să fie implicat mult mai mult în activitate”, a spus Giorgi.

Distribuie articolul