Rovinariul va avea un nou parc. Proiect de 4 milioane de euro

de LM 0

rovinari

Oraşul Rovinari va avea un parc nou, un proiect spectaculos ce se ridică la circa 4 milioane de euro. „Pe amplasamentul fostului depozit de cărbune avem de gând să facem un parc de câteva hectare, o adevărată oază verde. Este un proiect de anvergură care se ridică la aproape patru milioane de euro. Va fi un parc pentru toată lumea, un parc unde şi cei care practică sporturi extreme să aibă propriul spaţiu unde să se desfăşoare. Cu această ocazie vom acoperi, izola, acea bandă de cărbune, şi astfel se va reduce şi zgomotul ce vine spre oraş”, a ,mai declarat  Robert Filip.

 

Noi locuinţe ANL

De asemenea, Filip jr. şi-a propus ca în cel mai scurt timp să schimbe şi mai mult faţa oraşului. „Avem un proiect de 200 de mii de euro prin care o să renovăm locuinţele sociale. În plus vom construi şi două blocuri ANL pe bulevardul oraşului. Vor fi 40 de locuinţe, deja aveam peste 70 de cereri pentru locuinţe din partea cetăţenilor”, a mai punctat Robert Filip.

Tot peste câteva zile vor demara şi lucrările de renovare a bazei sportive de la liceu, dar şi betonarea străzii de lângă parc, pe o distanţă de 300 metri. „Şi baza sportivă, dar şi strada respectivă sunt într-o stare rea, aşa că necesită intervenţia cât mai rapidă a noastră”, a mai declarat Robert Filip.

 

Canalul Roşia-Jiu va fi dalat

Un alt proiect de anvergură este cel al dalării canalului Roşia-Jiu. „Este o investiţie de peste un milion de euro impetuos necesară. Vom demara şi extinderea padocului de câini, de la 50 de locuri cât sunt în prezent până la 200”, a mai comentat Robert Filip.

În cel mai scurt timp, la Rovinari va demara şi acel proiect de şase milioane de euro în care peste 300 de rovinăreni vor participa la cursuri în urma cărora se vor alege şi cu bani, 800 de lei pe lună, dar şi cu o diplomă.

C. POPESCU

Distribuie articolul