Romanescu vrea iluminat public pe LED-uri în Târgu-Jiu. ”Consumul ar scădea cu 30%”

de LM 0

Marcel Romanescu vrea iluminat public pe LED-uri în Târgu-Jiu. ”Ar scădea cu 30% consumul la nivel de municipiu” a explicat primarul Târgu-Jiului, în această dimineață, într-o conferință de presă susținută alături de directorul tehnic Marius Ionescu.

Autoritățile speră să obțină fonduri europene, pe Programul Operațional Regional. Asta deși, la nivelul Olteniei, sunt alocate numai 10 milioane de euro pentru orașele care vor iluminat modern. Marius Ionescu a explicat ce ar însemna pentru municipiu obținerea fondurilor pentru iluminatul modern, pe LED-uri. Printre altele, ar dispărea toate cablurile de energie, care ar urma să fie introduse în  pământ. Primăria Târgu-Jiu plătește 1,5-1,6 milioane de lei, anual, pe curentul electric consumat. Dacă s-ar introduce iluminat pe LED-uri, factura ar scădea cu 30% iar economia ar putea fi folosită pentru extinderea rețelei de energie electrică, a mai spus Marius Ionescu. Ultima lucrare de anvergură, de modernizare a iluminatului public din Târgu-Jiu, s-a făcut în urmă cu 10 ani.

Marcel Romanescu mai are un obiectiv: realizarea unui parc fotovoltaic. Pentru asta, speră să se deschidă o nouă axă de finanțare. Marius Ionescu a precizat că municipalitatea a mai făcut un proiect, în urmă 6 ani, iar terenul de 20 de hectare, pe care să fie amplasate panourile, este și acum liber de sarcini.

Distribuie articolul