Romanescu vrea concurs de proiecte pentru parcarea supraetajată de la Rodna

de LM 0

Parcarea supraetajată de la Rodna a încins spiritele în Primăria Târgu-Jiu. Edilul-șef Marcel Romanescu nu este de acord ca terenul să fi concesionat acelorași afaceriști, pentru 49 de ani, în schimbul construirii unei parcări cu un etaj, așa cum prevede un proiect de hotărâre, avizat de șefi din Primăria Târgu-Jiu.

În primăvara anului trecut, patronii firmei Rodna SRL, care gestionează parcarea din Piața Centrală, au solicitat Primăriei Târgu-Jiu analizarea și aprobarea prelungirii concesionării terenului respectiv. Contractul, încheiat în 2008, expiră pe 15 decembrie 2018. Afaceriștii au precizat că doresc să construiască o parcare supraetajată, investiție de 2 milioane de euro. Numai că, Marcel Romanescu vrea ca primăria să vină cu un alt proiect și să scoată la licitație un pachet care să includă și terenul.

Consilierul local ALDE, Eduard Lădaru, reafirmă, însă, că primarul Marcel Romanescu nu a prins bani pentru parcări în bugetul din acest an.

„Mi se pare absurd să nu le dăm voie privaților să construiască locuri de parcare! Mi se pare că primarul trage timp, presat de grupurile de interese din spatele său” acuză Lădaru.

Distribuie articolul