Romanescu: „Voi cere aviz de legalitate pe hotărârea privind angajarea casei de avocatură”

de LM 0


Primarul Romanescu cere aviz de legalitate de la prefect pe hotărârea consilierilor locali de a angaja o casă de avocatură pentru procesul cu ANAF-ul.
Edilul liberal zice că numai după ce va primi punctul de vedere de la Prefectura Gorj, va pune în aplicare hotărârea adoptată luni de aleșii din Târgu-Jiu.

Amintim că Primăria a cerut în instanță anularea raportului ANAF care prevede un prejudiciu de 3,6 milioane de lei ce-ar fi fost realizat pe vremea fostului primar Florin Cârciumaru. „Eu am spus din start că nu voi accepta, dar voi respecta, pentru că sunt primar, hotărârile de CL în condițiile în care acestea se dovedesc a fi legale. Dacă instituția Prefectului îmi va transmite că hotărârea este legală, nu voi face altceva decât s-o pun în practică. Recuperarea prejudiciului se face în momentul în care avem o hotărâre judecătorească definitivă. Am primit dispozițiile de imputare dar aceste dispoziții pot fi puse în aplicare, adică se poate recupera prejudiciul după ce se termină procesul aflat pe rol. Voi cere acest aviz de legalitate în momentul în care mi se va comunica de către secretar hotărârea de CL”, a precizat Romanescu.

Liberalii au votat împotriva angajării casei de avocatură. Eduard Berca zice că procesul nu mai este la primul termen ca să poată fi depuse probe. „Noi am menționat prin colegul nostru Bobu că o acțiune similară a fost inițiată anul trecut pe vremea domnului Cârciumaru sau Aurel Popescu și Curtea de Apel Craiova a respins cererea respectivă. Procesul respectiv este la alt termen decât primul, adică la al doilea, al treilea, în cazul în care oricine vine și apără nu poate să depună documente în probațiune. Doar pledoariile, făcute în favoarea Primăriei, pot să difere, asta ține de experiența fiecărei case de avocatură. Noi am considerat inutilă această hotărâre și am votat împotrivă. Proiectul prevede încredințare directă, nu prin licitație, probabil au găsit ei o casă de avocatură de la Craiova încolo, spre București”, a spus Berca.

Social-democratul Cristian Toader Pasti recunoaște că, indirect, de angajarea casei de avocatură vor beneficia și șefii din Primăria Târgu-Jiu care sunt învinuiți în raportul ANAF, de producerea prejudiciului, respectiv: Marius Ionescu, Grigore Jianu, Narcisa Cristea, Ionuț Jilăveanu și Constantin Răduțoiu plus fostul primar Florin Cârciumaru.

Distribuie articolul