Romanescu nu exclude DEMITEREA lui Urdea

de LM 0


Primarul Marcel Romanescu nu exclude demiterea șefului Poliției Locale din Târgu Jiu, Florin Urdea. Declarația a fost făcută după protestul polițiștilor. Aceștia au pichetat sediul instituției pentru că, din luna septembrie, nu le-a mai fost acordată norma de hrană, în valoare de 837 de lei.
”Vrem să tragem un semnal de alarmă. Ni s-a spus că nu este bine să ieșim” a declarat Constantin Preda, unul dintre protestatari.

În jur de 30 de polițiști au participat la protest. Una dintre angajate, Elena Drăghescu, a declarat că n-au venit mai mulți de frică. Ion Duțescu, un alt polițist local, a ridicat problema dotării. A acuzat că sunt ani întregi de când nu s-au mai adus materialele necesare. La intervenții, se merge doar cu bastoane și sprayuri.

Marcel Romanescu a promis că va acorda norma de hrană cerută de polițiști dacă se vor găsi bani, la rectificarea bugetară de peste câteva săptămâni. Edilul Târgu-Jiului n-a exclus o posibilă demitere a șefului instituției, Florin Urdea.

„Voi analiza toate solicitările făcute de reprezentantul sindicatului. Se vor purta discuții și în condițiile în care se vor găsi resursele necesare la rectificarea din octombrie, se vor acorda aceste sume pentru norma de hrană. Au avut un buget și în acest moment pentru a le fi acordată și norma de hrană pentru ultimele 4 luni de zile, trebuie găsită o soluție. Trebuie să se suplimenteze acest buget. În condițiile în care se constată toate aceste lucruri (n.r. că polițiștii nu au avut dotarea necesară la intervenții), vom lua în considerare și acest lucru (n.r. demiterea șefului Poliției Locale). Au fost mai multe discuții dar e prima dată când primesc un astfel de document”, a spus Romanescu.

Distribuie articolul