Romanescu dă, din nou, vina pe Aparegio pentru inundațiile din Târgu Jiu!

de LM 0


Romanescu dă, din nou, vina pe Aparegio pentru inundația de joi după-amiază din Târgu Jiu dar și pentru că parte din oraș a rămas fără apă la robinete, în această dimineață. Primarul municipiului anunță că ia în calcul înființarea unei noi societăți, în subordinea Consiliului Local Târgu-Jiu, care să adminstreze rețele de apă și canal. Viceprimarul Aurel Popescu zice, însă, că este imposibil pentru că, într-o astfel de situație, primăria ar trebui să returneze 60 de milioane de euro, banii pe investițiile făcute în oraș în cadrul unui proiect pe fonduri europene accesat de Aparegio.

Din nou disconfort major în Târgu-Jiu, la ploile de joi după-amiază. Traficul oricum foarte aglomerat a devenit un adevărat calvar când străzile s-au umplut de apă. În zona MALL-ului, blocajul a devenit aproape total, după ce parcarea subterană a fost închisă fiind inundată de apele revărsate de pe șosea.

Primarul Marcel Romanescu dă vina pe operatorul Aparegio atât pentru inundații cât și pentru faptul că, ulterior, a scăzut presiunea apei la robinete, în oraș.

Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio, dă vina pe Garda Forestieră pentru lipsa apei la robinetele târgujienilor. Zice că, încă de acum două luni, a făcut sesizare privind buștenii din albia pârâului Șușița. Cât despre inundațiile din municipiu, Pătrășcoiu zice că situația se va schimba pentru că în Asociația ADIA s-a votat, de curând, ca Primăria Târgu-Jiu să plătească pentru apa pluvială epurată.

Primarul Marcel Romanescu ne-a informat că ia în calcul și varianta de a realiza o nouă societate care să administreze rețele de apă și canal din Târgu-Jiu.

Viceprimarul Aurel Popescu nu crede că este o idee bună înființarea unei noi firme pentru apă și canal. Zice că, în aceste condiții, ar trebui returnate cele 60 de milioane de euro, fonduri europene, folosite pentru diverse lucrări la rețele în municipiu. Popescu zice că două lucrări trebuie făcute în Târgu-Jiu pentru preluarea apelor pluviale și pentru ca orașul să nu mai fie inundat. Una este în executare în Nordul municipiului.

Distribuie articolul