Romanescu: Contractul pentru parcarea Rodna, REZILIAT din cauza nerespectării clauzelor contractuale

de LM 0

Marcel Romanescu a decis să rezilieze contractul cu concesionarii parcării Rodna. De la 1 iunie, ar trebuie predată municipalității. Într-un interviu pentru Radio Infinit, primarul liberal al Târgu-Jiului ne-a spus motivul: n-au fost respectate clauzele contractuale. Reprezentanții coaliției PSD-ALDE se așteaptă să urmeze un proces dur și îndelungat în instanță.

Marcel Romanescu i-a notificat pe concesionarii parcării Rodna că va fi reziliat contractul de concesiune. De vineri, ar trebui să predea terenul municipalității. Gestul primarului vine după ce majoritatea PSD-ALDE din consiliul local anunțase că va depune proiect de hotărâre privind scoaterea la licitație a parcării. Primarul municipiului a spus care este motivul pentru care a solicitat rezilierea contractului. N-au fost respectate clauzele înțelegerii, în sensul că o parte din parcare a fost subînchiriată.

Viceprimarul PSD Aurel Popescu susține că primarul liberal n-a consultat majoritatea din consiliu atunci când a luat decizia rezilierii contractului.

”Cred că era mult mai bine să fi purtat mai întâi o discuție cu concesionarii. Noi trebuie să avem grijă de relația cu mediul privat” comentează Popescu.

Consilierul ALDE Eduard Lădaru se așteaptă să urmeze un proces de cel puțin doi ani între municipalitate și concesionarii parcării din fața Pieței Centrale.

Consilierul PSD Cristian Toader Pasti comentează că proiectul de scoatere la licitație a parcării Rodna avea un singur scop: clarificarea lucrurilor privind o eventuală investiție în zonă.

Și Viorel Caragea se așteaptă să urmeze un duel în instanță. Este convins că privatul administrează mai bine parcarea decât o va face municipalitatea.

Distribuie articolul