Romanescu a zdrobit PSD la Târgu Jiu

de LM 0

Marcel Romanescu este marele câştigător al alegerilor din 11 iunie organizate la nivel naţional în România. Liberalul a reuşit să câştige fotoliul de primar la Târgu Jiu, unul din fiefurile PSD la nivel naţional şi cel mai sigur loc de pe planetă pentru orice pesedist, aşa cum spuneau social-democraţii. Nici măcar Romanescu nu credea că va putea învinge aparatul de partid al PSD, în oraşul unde Victor Ponta iese deputat pe bandă rulantă din anul 2004 încoace. Primarul ales are 42 de ani, vârsta potrivită pentru a conduce un municipiu reşedinţă de judeţ şi la care, teoretic, ar avea destulă maturitate politică. Este suficient de legitim, încât să aspire cel puţin la următoarele alegeri la fotoliul de preşedinte al PNL Gorj.

Rezultalele la parţiale: 4.000 de voturi diferenţă

Președintele BEJ Gorj, Ion Stănulescu, a anunţat ieri rezultatele alegerilor parțiale de la Gorj. „În Târgu-Jiu, candidatul PSD Popescu Aurel a obţinut 8.200 de voturi, 979 de voturi-Miruţă Radu de la USR, 509 voturi-Lădaru Eduard de la ALDE, 359 de voturi- Grădinari Mari de la PMP, 12.203 voturi-Romanescu Marcel de la PNL, 1.091 de voturi a obţinut independentul Caragea Viorel şi alte 250-independentul Caralicea Gheorghe. Procentul este 34,75% PSD, 4,14% USR, 2,15 % ALDE, 1,52% PMP, 51,72% PNL, 4,62% Caragea şi 1,05 Caralicea. La circumscripţia Drăguţeşti, Butan Gheorghe (PSD) a obţinut 1.092 de voturi, Crăc Ionuţ PNL – 87 de voturi, Covrig Ion PMP – 45 de voturi şi Popescu Dumitru Ion ALDE – 1.719 de voturi. Procentul este 37,10% PSD, 2,96% PNL, PMP 1,52% şi ALDE 58,41%”, a spus Ion Stănulescu. Potrivit preşedintelui BEJ Gorj, Ion Stănulescu, la nivelul municipiului Târgu-Jiu, prezenţa la vot a fost de 29,92%, iar la Drăguţeşti de 70,41%.

Recunoaşte că nu se aştepta

Noul primar din Târgu Jiu admite că nu se aştepta să câştige alegerile la un asemenea scor: „Sincer, nu mă aşteptam la un asemenea rezultat şi le mulţumesc târgujienilor, le mulţumesc membrilor familiei mele de acasă şi membrilor familiei mele politice pentru că am fost susţinut şi e cea mai mare surpriză pe care a avut-o Gorjul în ultimii 27 de ani. Este un rezultat istoric pentru Târgu-Jiu şi pentru partidul pe care îl reprezint. Cred că PSD a tratat cu indiferenţă târgujianul şi, prin greşelile făcute de ei, şi presupun eu, printr-o strategie corectă a mea în această perioadă de campanie electorală, am câştigat Târgu-Jiul şi sufletele târgujienilor mergând din casă în casă, lucru care de multe ori mi s-a imputat: de ce trebuie să te duci să îi deranjezi pe târgujieni? Nu cred că i-am deranjat şi, prin felul meu de a fi şi prin comportamentul meu, i-am convins să vină la vot. La modul cum evoluau lucrurile şi după experienţele anterioare, nu mă aşteptam să fie o victorie atât de lejeră, dar de acum încolo încep să fie dificile”, a spus Romanescu.

Aurel Popescu a dat mesajul

Aurel Popescu a transmis şi el ultimul mesaj pe facebook,în calitatea de viceprimar cu atribuţii de primar: „Dragi târgujieni, rezultatele arată că opțiunea electoratului s-a îndreptat, de această dată, către liberali. Ca orice om politic matur, respect alegerea tuturor celor prezenți la urne. Mulțumesc celor care au avut încredere în mine şi m-au votat. Mergem mai departe, iar timpul va demonstra că tot ce am trecut în programul meu se va pune în practică pentru că soluțiile de finanțare sunt viabile. Îl felicit pe Marcel Romanescu pentru reuşită şi îi urez succes!”, a apărut un mesaj pe pagina de Facebook a primarului Aurel Popescu.

Cătălin Stoica

Distribuie articolul