Revelion în Valea Prahovei cât voucherele de vacanță pe trei ani. Cât ar trebui să scoți din buzunar

de LM 0


Hotelierii de pe Valea Prahovei şi-au făcut calculele şi au stabilit preţurile pachetelor turistice pentru Crăciun şi Revelion. Ca de obicei, preţul unui pachet turistic de Revelion concurează cu cele din Europa de Vest şi porneşte de la o mie de euro patru nopţi pentru camera dublă, ceea ce înseamnă de trei ori valoarea voucherelor de vacanţă.

„Ne pregătim de sezonul de iarnă în Prahova şi remarcăm faptul că turiştii fac rezervări pentru aceste perioade din ce în ce mai devreme. Ne aşteptăm la un sezon plin şi datorită voucherelor de vacanţă pe care unii turişti le-au folosit pentru a face rezervări pentru perioada care urmează”, spune Preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova (APDT), Adrian Voican.

Voucherele de vacanţă primite de către bugetari, în cuantum de 1.450 de lei, pot fi însă folosite pentru a plăti doar un avans pentru vacanţa de Revelion care costă şi anul acesta multe mii de lei.

Astfel, conform APDT Prahova, Revelionul pe Valea Prahovei va costa de la 3.800 de lei pentru patru nopţi de cazare şi cină tematică, în cameră dublă, la un hotel de trei stele şi poate ajunge la 4.500 – 5.200 de lei pentru patru nopţi de cazare cu mic dejun, cină festivă şi brunch la un hotel de patru stele. Adică mai mult decât voucherele pe trei ani.

Deşi considerabil mai ieftină, nici vacanţa de Crăciun nu poate fi achitată exlcusiv cu vouchere de vacanţă pe Valea Prahovei, acolo unde prețurile pornesc de 1.500 de lei camera dublă, patru nopţi la hotelurile de trei stele şi cresc în funcţie de condițiile de cazare şi facilităţile oferite de către hoteluri.

Mult mai accesibile la Azuga, Buşteni şi Sinaia sunt pachetele turistice pentru minivacanţa de 1 Decembrie. Asfel, de Ziua Naţională, turiştii vor achita între 750 lei/3 nopţi cazare cu cină festivă pe data de 1 la un hotel de 4 stele şi 470 lei/3 nopţi de cazare cu mic dejun şi cina barbeque la o vilă de 3 stele, menţionează reprezentanţii asociaţiei turistice.

Conform acestora, românii sunt în continuare interesaţi de Valea Prahovei. Pentru minivacanţa de 1 Decembrie, în acest moment în Azuga şi Buşteni gradul de ocupare este de peste 70%, în timp ce pentru Sinaia gradul de ocupare a depăşit 75%. (bugetul.ro)

Distribuie articolul