Rețea de proxeneți, DESTRUCTURATĂ

de LM 0


Procurorii DIICOT Târgu-Jiu au descins, joi dimineață, în mai multe locații din Gorj și Dolj într-o anchetă ce vizează destructurarea unei rețele de proxeneți. Descinderile au avut loc la Târgu-Jiu, Bumbești-Jiu, Runcu și în localitatea doljeană Răcari.

Trei suspecți sunt în vizorul anchetatorilor după ce, în ultimii ani, au format o rețea care se ocupa cu plasarea în Italia a unor tinere pentru a se prostitua. Membrii grupării sunt însă acuzați și de spălare de bani. Anchetatorii nu spun, deocamdată, nimic despre sumele câștigate ilegal sau despre identitatea celor în cauză.

„Din probatoriul administrat au rezultat indicii că în perioada menționată, membrii grupului au recrutat și transportat din România în Italia, în mod repetat, persoane de sex feminin în scopul exploatării sexuale a acestora, asigurând logistica şi gestionarea activităţii infracţionale, existând situații (în cazul persoanelor minore) în care aceștia le-au îndrumat, călăuzit și transportat, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu acte false (act de identitate, procură notarială pentru însoțitor). S-a reţinut că autorii faptelor au înlesnit practicarea prostituției și au obținut foloase patrimoniale din această activitate, în cazul a şase persoane de sex feminin cu vârste cuprinse între 15 și 26 ani”, a comunicat biroul de presă al DIICOT.

Trei tineri vor fi reținuți și duși în cursul zilei de vineri la instanță cu propunere de arestare preventivă. Un al patrulea membru al grupării se află deja în spatele gratiilor, unde execută o pedeapsă privativă de libertate dispusă împotriva sa pentru implicare într-o rețea de trafic de droguri.

Distribuie articolul