Remedii pentru vindecarea arsurilor solare

de LM 0

arsura-solara 

  1. Folosiți comprese. Ulterior expunerii îndelungate la soare, pielea poate deveni inflamată. Răcoriți-o cu următoarele comprese: Apă rece – aplicați aceste comprese de mai multe ori pe zi până simţiți o îmbunătăţire. Nu stați prea mult cu ele pentru că riscați să răciți; Acetat de aluminiu – găsiţi la farmacie şi folosiţi pentru a împiedica mâncărimile şi pentru a ajută pielea să rămână hidratată; Hamamelis – este o soluţie naturistă cu proprietăţi anti-inflamatoare pe durată îndelungată.
  2. Verificați bucătăria. Ovăz – împăturiți fulgi de ovăz într-un tifon şi scufundați-l într-un vas cu apă rece. Puneţi-vă comprese din 2 în 2 ore cu apă din acel vas. Lapte degresat – amestecați o cană de lapte dregresat cu 4 căni de apă, adăugați şi câteva cuburi de gheaţă. Aplicați amestecul cu comprese de 15-20 de minute şi la distanță de 2-4 ore. Amidon de porumb – adăugați apă cât să devină ca o pastă. Aplicați direct pe arsură. Salată verde – fierbeți frunzele în apă. Strecurați şi puneți apa rămasă la frigider. Când e destul de rece, puneţi-vă comprese cu ea pe arsuri; Iaurt – aplicați-l pe zonele arse şi stați cu el câteva minute. Clătiți cu grijă; Pliculeţe de ceai verde – dacă aveți pleoapele arse aplicați pliculeţe de ceai scufundate în apă rece. Vor reduce inflamația.
  3. Evitați săpunul. Nu stați prea mult în cada cu spumă de baie. Dacă trebuie să folosiți săpun folosiți unul slab şi clătiți-vă bine. Dacă vreți neapărat baie, puteţi adaugă următoarele pentru a ajuta arsurile: Oţet – adaugă o cană în cadă pentru a diminua durerea; Praf de copt – conţine amidon de porumb. În loc să vă clătiți sau să vă ştergeți cu un prosop, lăsați apa să se usuce pe dumneavoastră. Va ameliora mâncărimile şi durerea.
  4. Hidratați-vă pielea. După comprese şi baie, pielea poate să devină mai uscată. Aplicați din belşug loţiune de corp sau cremă hidratantă pe tot corpul. După plajă chiar şi zonele care nu sunt afectate profund de soare au nevoie de hidratare. Pentru a vă calma şi răcori puteţi să ţineţi la frigider crema înainte de aplicare.
  5. Cunoaşteți ingredientele bune. Alegeți de la farmacie produse care să conţină aceste ingrediente cheie: Hidrocortizon – puteţi folosi cu succes pentru iritaţie spray-uri care conţin 1% hidrocortizon; Aloe – încurajează vindecarea. Puteţi aplica chiar şi sucul dintr-o frunză; Antibiotic – dacă aveți o infecţie sau vă este teamă că una va apărea la rănile profunde, folosiți un unguent cu antibiotic recomandat de farmacist; Anestezic – vă va alina durerea şi mâncărimile. Întrebați-l pe farmacist sau alegeți produse care conţin benzocaină, lidocaină, clorhidrat de difenhidramină sau alcool benzilic.
  6. Apelați la congelator. Arsurile sunt dureroase. Nişte cuburi de gheaţă pot ameliora durerea dacă arsură este minoră. Puteţi pune un prosop cu gheață. Important este să nu puneți gheaţă direct pe rană.
  7. Hidratați-vă! Beți multă apă pentru a ajuta pielea să rămână hidratată. Apă din fructe este de asemenea foarte benefică pentru organism. O dietă echilibrată vă va asigura nutrienţii necesari pentru o funcţionare bună şi pentru o regenerare a pielii mai rapidă.
  8. Odihniți-vă. Dacă este greu să dormiți datorită arsurilor, puneți nişte pudră de talc pe aşternuturi pentru a diminua frecarea cu pielea.
  9. Aveți grijă la medicamente. Se poate ca numite medicamente sau componente ale lor să vă facă mai sensibil la razele solare. Aveți mai mare grijă de piele când o expuneți la soare dacă luați antibiotice, tranchilizante, antifungice, contraceptive orale, diuretice, medicamente pentru diabet. Întrebați doctorul sau farmacistul despre efectele secundare ale medicamentelor pe care le luați.
Distribuie articolul