Reacții pro și contra, la Gorj, după discursul de miercuri al premierului Viorica Dăncilă din Parlamentul European

de LM 0


Reacții pro și contra, la Gorj, după discursul de miercuri al premierului Viorica Dăncilă din Parlamentul European. Primarii PSD cred că șefa Executivului și-a consolidat poziția în partid și-n spațiul public.

Dăncilă a declarat, în cadrul dezbaterii de la Strasbourg, că n-a venit pentru a da socoteală, ci din respect și prețuire pentru forul european. În plus, a solicitat aceeași atitudine față de poporul român.

“A reprezentat cu adevărat țara noastră. Vor mai fi mișcări pentru a fi schimbată din funcție de premier, dar după ziua de ieri, poziția ei a devenit mai solidă” este de părere primarul comunei Cătunele, Florinel Țuilă.

Ion Stamatoiu, primarul PSD de la Scoarța, este convins că Viorica Dăncilă va face față, de la 1 ianuarie, președinției Consiliului Europei.

Și deputatul Mihai Weber, președinte executiv al PSD Gorj, a apreciat, joi, discursul premierului. Consideră că este o lecție pe care a dat-o în Parlamentul European.

Liberalii, în schimb, critică discursul lui Dăncilă. Vicepreședintele PNL Gorj, Victor Banța, îl compară cu cel al unui copil de clasa a treia.

Banța este de părere că România va fi privită ca o țară bananieră, dacă Dăncilă ne va reprezenta după ce vom prelua președinția Consiliului Europei.

Distribuie articolul