REACȚII după vizita lui Anton. ”Declarațiile ministrului, SUPERFICIALE. Nu stăpânește situația din energie”

de LM 0


Liderii sindicali din minerit, dezamăgiți după întâlnirea cu ministrul Anton Anton. ”Nu mă așteptam la declarații extraordinare. Așteptările au scăzut vizavi de Ministerul Energiei” spune Nelu Roșca. ”Anton Anton este paralel cu mineritul și energia. Sunt convins că se urmărește distrugerea CEO” comentează Nicu Bunoaica. Sindicaliștii sunt dezamăgiți că n-au primit răspunsuri de la ministru privind problemele stringente ale Complexului Energetic Oltenia, cum ar fi achiziționarea certificatelor de CO2.

Liderul sindical de la Cariera Roșiuța s-a convins că ministrul Anton Anton nu stăpânește situația din energie. În problema condițiilor de muncă din minerit a pasat răspunderea către managementul CEO iar în chestiunea certificatelor de CO2 a dat vina pe Uniunea Europeană. Nelu Roșca nu are așteptări mari de la șeful din Ministerul Energiei.

Liderii politici din opoziție nu văd niciun beneficiu de pe urma prezenței ministrului Energiei, vineri, la Termocentrala Turceni. Dan Vâlceanu, președintele PNL Gorj, taxează faptul că niciun deputat PSD n-a participat la eveniment.

În opinia lui Nicolae Davițoiu, întrunirea de la Turceni a fost ”o chermeză electorală pe banii CE Oltenia”. Liderul PMP Gorj nu este de acord cu senatorul PSD Florin Cârciumaru, care, printr-o postare pe facebook, l-a felicitat pe managerul Sorin Boza pentru organizarea evenimentului. Deși ministrul a pasat problema prețului mare al certificatelor de CO2 la Uniunea Europeană, Davițoiu zice că statul ar avea variante de sprijinire a companiei de la Târgu-Jiu.

Distribuie articolul