Reacții de la PSD Gorj după incompatibilitatea de la Samarinești. „Pierdem un bun gospodar”

de LM 0


Liderii PSD Gorj consideră că ambiguitatea legii l-a făcut pe Marian Ardeiu să piardă procesul cu ANI și să fie, acum, în situația de a elibera scaunul de primar la Samarinești.

Mihai Weber și Cosmin Popescu s-au plâns, joi, că sunt pe cale să piardă un edil gospodar care, în paralel, se ocupa și de creșterea animalelor.

„Este o situație neplăcută pentru noi, un primar pe care-l apreciem, extrem de harnic, așa cum trebuie să fie orice edil al unei localități. Veste a venit pe neașteptate, să fim sinceri, sunt anumite aspecte, în cadrul unor legi, care nu sunt tocmai normale și potrivite. Aici ar trebui să intervenim și noi, unde sunt aceste ambiguități în lege. Să vedem ce mai putem face, deși e o hotărâre executorie, primarul mai are și o altă cale superioară de a-și arăta nevinovăția. Nu mi se pare normal să ți îngrădească niște drepturi. Nu e o faptă deosebită să îngrijești animale, aici e discutabilă incompatibilitatea” a comentat Weber, președintele executiv al social-democraților.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a declarat că, din cauza legii ambigue, PSD pierde un primar gospodar. La vacantarea postului, sunt șanse mari ca viceprimarul să preia conducerea interimară, fiind tot membru PSD. „Mie îmi pare rău, a fost un bun gospodar, un om care s-a zbătut pentru comunitate. Anumite prevederi legale, din păcate, au dus la această problemă. De multe ori legea este ambiguă. La el a fost vorba doar de un bussiness pe partea agricolă. Sper să găsim cea mai bună formulă, să vedem când încetează mandatul, să organizăm alegerile locale, iar proiectele primarului să fie duse mai departe. Așteptăm să vedem care vor fi pașii”, a spus Cosmin Popescu.

Distribuie articolul