Răsturnare de situație! Marea Britanie ar putea rămâne în UE

de LM 0


Răsturnare de situație în Marea Britanie. Regatul Unit ar putea rămâne în Uniunea Europeană. Se repetă Brexitul. Este vestea care cutremură toată Europa. Sute de mii de români sunt vizați de noul plan al politicienilor britanici.

Europa se cutremură pur și simplu. Este vestea așteptată de sute de mii de români, dar și de milioane de britanici. Brexitul are șanse de a se repeta. O spune unul dintre cei mai importanță politicieni britanici. Şeful laburiştilor, principalul partid britanic de opoziţie, l-a provocat pe viitorul prim-ministru conservator să organizeze un nou referendum asupra Brexit. Acesta a promis că va milita pentru rămânerea în Uniunea Europeană.

Oricine ar deveni noul prim-ministru, va trebui să aibă curajul să îşi confrunte acordul sau lipsa unui acord (de divorţ cu UE) cu un vot popular, a declarat Jeremy Corbyn într-o scrisoare către membrii Partidului Laburist care a fost făcută publică.

În aceste condiţii, vreau să clarific faptul că laburiştii vor face campanie pentru menţinerea (în UE) în confruntarea cu un ”No deal” sau un acord conservator ce nu protejează economia şi locurile de muncă, a adăugat şeful Partidului Laburist.

Corbyn a subliniat că partidul său a încercat să propună un compromis bazat pe menţinerea ţării într-o uniune vamală strânsă – sinonim al politicii vamale şi comerciale comune – şi „o relaţie puternică pe piaţa unică”, dar prim-ministrul Theresa May a refuzat.

Distribuie articolul