Radu Pietreanu a reactivat trupa Vacanța Muzicală Group

de LM 0


Radu Pietreanu a reușit să-i strângă din nou alături pe trupeții cu care a susținut zeci de spectacole pline de parodii muzicale, formația sa de după dizolvarea Vacanței Mari, proiect muzical intitulat Vacanța Muzicală Group, conform libertatea.ro.

Grupul, de mare succes după 2010 (ba chiar a avut o emisiune de parodii intitulată VaMuz, la un post de televiziune muzical), și-a început activitatea cu solistul Mihai Napu și Cristi Pup, cel ce a fost clăparul trupei Cargo mai bine de 18 ani.

Trupa umoristului s-a pierdut în componențe diferite, în urmă cu aproximativ cinci ani, perioadă când Radu Pietreanu dezvolta în paralel mai multe proiecte, ca artist stand up comedy (grupul CNP, alături de Cristi Priză și Tibi Neuronu), regizor, scenarist, scriitor și arbitru competiții sportive de contact.

Cunoscut mai degrabă ca umorist (a făcut istorie cu Vacanța Mare: între 2000 şi 2006, în timpul colaborării cu Pro TV, emisiunile lor au atins audiențe record, ”Garcea”, ”Leana” ori ”Costel” deveniseră cele mai populare personaje comice în rândul românilor), Pietreanu (55 de ani) a revenit la vechea sa pasiune, muzica, alături de vechii săi prieteni și pe lângă stand up (în care veteranul umorist se recomandă pe drept cuvânt ”Profu de Umor”) cu ”marfă” nouă, noi parodii pe teme muzicale consacrate.

Puțini sunt cei ce știu că, înainte de Vacanța Mare, Radu Pietreanu a cântat folk, participând la festivaluri-concurs de profil încă de la 16 ani, chiar la Cenaclul lui Adrian Păunescu.

Distribuie articolul