Radu Miruță: Opinia unor specialiști este că lignitul mai poate fi folosit 10-15 ani. Liderilor politici le este teamă să recunoască

de LM 0

Lignitul din Oltenia ar mai putea fi folosit pentru producerea energiei electrice încă 10-15 ani, a aflat Radu Miruță, în urma unor discuții cu specialiști care au elaborat strategia energetică pe guvernarea Cioloș.

La Interviurile Infinit FM, liderul USR Gorj a afirmat că, spre deosebire de alte țări, cărbunele extras în regiunea nostră ar avea o putere calorică mai mică.

”Pentru ca activitatea să fie de lungă durată ar trebuie să se investească. Investitorii nu vor, însă, să bage bani în ceva cu materie primă ineficientă” a comentat Miruță.

Miruță crede că liderii politici ai Gorjului se feresc să vorbească despre durata de viață a mineritului, de teamă să nu piardă electorat. Liderul USR Gorj a mai spus că specialiștii pe care i-a consultat au lucrat la elaborarea strategiei energetice a fostului guvern Cioloș. Una dintre variantele avansate de ei a fost ca termocentralele să fie modificate astfel încât să funcționeze pe gaz.

Distribuie articolul