Pustai şi Grigoraş, notificaţi să restituie maşinile primite de la Pandurii în schimbul salariilor restante. „Asta e chiar tupeu! Am crezut că mă sună să-mi facă o surpriză plăcută”

de LM 0


Doi dintre foştii antrenori de la Pandurii Târgu Jiu, Cristian Pustai şi Petre Grigoraş, au fost notificaţi de administratorul special al clubului gorjean, Marin Golea, să restituie autoturismele pe care le-au primit în folosinţă atunci când au pregătit fosta prim-divizionara.

Decizia a fost luată după ce, în urma inventarierii, o serie de bunuri nu au fost găsite. „Nu s-a reuşit identificarea unei părţi dintre bunuri, existând de asemenea bunuri (mijloace de transport) în posesia altor persoane (foşti antrenori, jucători, Sindicatul Energia). Facem menţiunea că s-au luat de administratorul special măsuri pentru restituirea acestor bunuri, fiind notificaţi foştii antrenori Grigoraş Petre şi Pustai Cristian”, se arată în raportul lichidatorului judiciar, publicat în Buletinul de Insolvenţă.

Pustai şi Grigoraş primiseră maşinile în urma renegocierii contractului. Practic, cei doi au acceptat salarii mai mici, cu condiţia să primească autoturismele, iar leasingul să fie plătit de club. După plata ratelor, au fost asiguraţi că rămân cu maşinile, ceea ce s-a şi întâmplat.

Numai că, după plecarea lui Marin Condescu din funcţia de preşedinte, a fost făcut un control din dispoziţia directorului general al CE Oltenia din acea vreme, Laurenţiu Ciurel. A fost sesizat şi Fiscul, care a constatat că ar fi trebuit plătite impozite pe sumele respective, fiind considerate venituri. Mai mult, maşinile nu au mai fost trecute pe numele antrenorilor şi jucătorilor după terminarea leasingului, pentru că la club au venit alţi şefi.

Până va recupera maşinile care sunt la foştii antrenori şi jucători, lichidatorul Pandurii încearcă să vândă alte bunuri găsite în parcul auto al clubului: două VW Touareg, cu 112.600 lei, respectiv 67.472 lei, un Cielo, trei Dacia Logan, trei Forduri, un Iveco şi două VW Passat. „Avem speranţa să vindem unul din Tuareg-uri zilele astea”, a spus, pentru pandurul.ro, administratorul special Marin Golea.

Grigoraş susţine că e încă antrenor la Pandurii

Fostul antrenor de la Pandurii, Petre Grigoraş, a comentat pentru fanatik.ro notificarea pe care a primit-o de la club pentru a restitui maşina. „Pot să zic şi eu că maşina o să le-o dau când îmi dau banii! Când m-au sunat pentru notificare, am crezut că îmi fac şi mie o surpriză plăcută şi o să îmi dea şi mie măcar un salariu! Eu n-am fost niciodată plătit pentru perioada în care am antrenat la Târgu Jiu! Chiar e tupeu ăsta! Dacă îmi dădeau un salariu măcar, le-o trimiteam cu flori!”, a reacţionat Petre Grigoraş. Acesta susţine că în acte el este antrenorul echipei şi nu înţelege prin ce procedură a fost angajat un alt „principal”.

Clubul continuă să acumuleze datorii

Intrată în insolvenţă la 1 octombrie 2016, CS Pandurii a acumulat, în mai puţin de un an, datorii de 2,65 milioane de lei, în pofida faptului că în conturile clubului au intrat aproximativ 4 milioane de lei, mare parte pentru activitatea din trecut. Din cauza acestor datorii există un risc major de acceptare a cererii de faliment depusă la instanţa de judecată, care va fi pe rol pe 10 octombrie 2017.

Potrivit unui raport al lichidatorului judiciar, Emanoil Ciobanu, datoriile acumulate sunt următoarele: obligaţii faţă de bugetul consolidat al statului de 1.322.876 lei, creditorul Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj formulând cerere de plată pentru 1.099.184 lei (creanţă la data de 18.05.2017); restanţe salariale nete de 1.010.308 lei, o parte dintre creditorii salariaţi formulând cereri de plată; impozite locale aferente anului 2017 – 38.832 lei, conform deciziei de impunere nr. 74294/04.05.2017 emisă de Municipiul Târgu Jiu, Direcţia Publică de Venituri; alte datorii – 283.109 lei, reprezentate de obligaţii către furnizori, FRF.

În motivarea cererii de intrare în faliment, lichidatorul a mai arătat şi că debitorul Pandurii nu a plătit rata 1 trimestrială din programul de plată a creanţelor, cu o valoare totală de 420.808,72 lei, fondurile disponibile fiind insuficiente pentru achitare.

sursa: liga2.prosport.ro

Distribuie articolul