Pune tunurile pe juriștii din Primăria Târgu-Jiu. ”Ne iau în bășcălie! Poate luăm casă de avocatură!”

de LM 0


Cristian Toader Pasti pune tunurile pe juriștii din Primăria Târgu-Jiu. ”Probabil o să facem un contract cu o casă de avocatură și ne lipsim de ei” spune social-democratul după ce, în presă, s-a aflat că secretarul Grigore Jianu ar fi contestat hotărârea de înființare a clubului sportiv municipal.

Majoritatea PSD-ALDE-PSRO plănuia să prezinte, în următoarea ședință, regulamentul de funcționare a clubului, ștatul de funcții și un buget de început. „Vrem să găsim bani ca să aibă un buget de început, unul nu foarte mare și care se poate găsi fără nici un fel de problemă din banii alocați pentru activitatea sportivă. Dacă a fost contestată și nu e corectă sau legală, o reluăm sau o reia domnul primar pentru că dânsul a promis că face un club. Sunt consternat pentru că toți se așteptau să facem lucru acesta iar când l-am făcut, îl și desființăm. Noi am crezut că facem o treabă bună, dacă domnul Romanescu și cu domnul Jianu cred că nu e o treabă bună, o pot contesta. Vom reveni într-o altă ședință cu un alt proiect de hotărâre, mai bine fundamentat, mai bine făcut și cred că până la urmă ceea ce gândim se va și pune în practică”, spune Pasti.

Preferă varianta unei case de avocatură

Toader Pasti consideră că juriștii din Primăria Târgu-Jiu acționează după propriile interese și ”iau în bășcălie” Consiliul Local. Este și motivul pentru care avansează varianta contractării unei case de avocatură. „Nu am văzut scris niciunde acest lucru (n.r. CL să un poată fi asociat și la Pandurii și la alt club), dacă nu poate, vom lua o hotărâre în conformitate cu legea. Dar mie nu mi-a arătat nimeni negru pe alb că asta scrie în lege. Dacă tot eu trebuie să mă duc și să citesc legea, atunci nu știu de ce avem atâția juriști la Primăria Târgu Jiu care niciodată un vin cu ceva clar. Mereu aflu de prin presă, de la alții ceea ce ei ar fi trebuit să spună din prima. Văd că oficial nimeni nu ne-a adus la cunoștință lucrul acesta, o să mă interesez, o să fac scris către juriștii Primăriei să-mi dea scris anumite răspunsuri. Mi se pare o bășcălie la adresa Consiliului Local că lucrurile sunt așa făcute ca și cum noi am fi niște necunoscători și putem fi duși de nas foarte simplu. Când au interes, interpretează într-un fel, când nu au interes ne lasă să greșim, dar nu-i nicio problemă, lucrurile se vor așeza încet-încet odată cu intrarea în brazdă ca să zic așa a domnului Romanescu. Eu sper să-și intre și anumiți juriști ai Primăriei în meserie dacă au știut-o vreodată, dacă nu, să ne lase în pace. Probabil vom face un contract cu o casă de avocatură care să ne reprezinte interesele, să știm și noi că totul e legal și corect și atunci ne putem lipsi de ei, că sunt mulți”, încheie ferm Pasti.

Distribuie articolul