Pui de urs, salvat de la moarte pe Defileul Jiului!

de LM 0


Un pui de urs a fost salvat de la moarte după ce a fost găsit rănit într-un tunel feroviar din Defileul Jiului.

Descoperirea a fost făcută în cursul nopții trecute de angajați ai CFR care verificau starea tehnică a căii ferate. Ursul era retras într-o nișă din tunelul feroviar, inițial crezându-se că animalul fusese rănit de vreun tren. Rănile erau însă vechi de câteva zile, iar starea lui de sănătate era gravă.

Reprezentanți ai unei asociații private de vânătoare au preluat animalul și l-au transportat de urgență la rezervația de la Zărnești, în județul Brașov. Medicii rezervației și ai asociației care se ocupă de soarta urșilor de aici l-au operat imediat pe puiul de urs pentru a-i salva viața, starea lui fiind gravă. În timpul intervenției chirurgicale medicii au fost nevoiți să îi amputeze un picior, aceștia fiind rezervați cu privire la evoluția lui viitoare. Specialiștii spun că, dacă intervenția ar fi fost realizată cu câteva ore mai târziu, animalul ar fi murit.

Cauza rănilor pe care le avea puiul de urs este pusă de specialiști pe seama luptelor pentru împerechere care se duc în această perioadă între masculii acestei specii și femele. Conform cunoscătorilor, masculii care nu își găsesc perechea atacă puii pe care îi întâlnesc în cale și, astfel, le obligă pe femele să îi abandoneze. Puii, de regulă, mor după câteva zile, din cauza rănilor cu care se aleg, iar apoi femelele se împerechează și dau naștere altor exemplare.

Distribuie articolul