PSD repune pe tapet proiectul grupului energetic de 600 MW de la Termocentrala Rovinari

de LM 0


PSD repune pe tapet proiectul grupului energetic de 600 MW de la Termocentrala Rovinari, pe care ar vrea să-l construiască o companie din China. Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, a ținut, luni, o conferință de presă pentru a se lăuda cu deblocarea negocierilor cu chinezii, dară fără să ofere date concrete privind investiția. Liderii din opoziție cred că social-democrații flutură din nou subiectul dintr-un singur motiv: 2019 este an electoral.

În conferința de presă, susținută la sediul Complexului Energetic Oltenia, Andrei Maioreanu s-a lăudat că a condus comisia de la Ministerul Energiei, care a dus la deblocarea negocierilor cu chinezii.

Proiectul propus de China Huadian Engineering, încă de acum 7 ani, presupune construirea unui grup energetic nou, de 600 MW, la Termocentrala Rovinari.

Maioreanu a ținut să precizeze și că Strategia Energetică a țării- proiect de a cărui elaborare s-a ocupat- se va afla pe masa guvernului cel târziu în luna mai. Secretarul de stat a ținut să precizeze că Gorjul este pe harta energetică a lumii prin noul grup ce ar urma să fie realizat la Rovinari, investiție de 1 miliard de euro.

Distribuie articolul