PSD l-a „trântit” și pe Tudose. Weber: „Pe moment sunt turbulențe, dar odată cu noul guvern lucrurile se așează”

de LM 0


Social-democrații și-au mazilit cel de-al doilea premier în numai 7 luni. Mihai Weber zice că Tudose a fost debarcat din cauza proastei comunicări dintre guvern și partid.

Președintele executiv al PSD Gorj nu crede, însă, că noua cădere de guvern bulversează prea mult societatea. Weber este sigur că, odată venit un nou șef al Palatul Victoria iar bugetul țării fiind aprobat, lucrurile se vor așeza iar miniștrii se vor apuca de treabă.

„Prioritar pentru noi este să punem în practică toate acele angajamente din programul de guvernare iar pentru a pune în practică acest lucru, suntem dispuși să facem orice. Am șocat într-adevăr pentru că nu se așteptau oamenii sau românii se așteptau ca lucrurile să meargă așa cum se obișnuiseră și nu să iei o decizie dintr-o dată, așa brusc în cele două cazuri. S-a demonstrat, e foarte important, că asta ne dorim, indiferent că poate imaginea partidului are de suferit, ne dorim ca programul de guvernare să fie aplicat iar românii să simtă asta. Poate pe moment, deicizia creează turbulențe dar cred că lucrurile se așează, avem un nou guvern, fiecare trebuie să se apuce de treabă”, a spus Weber.

Presa centrală a relatat că Mihai Tudose a cerut vot în ședința CEX al PSD, dar s-a trezit umilit. Fostul premier a cerut ca membrii CEX să voteze dacă îi retrag sau nu sprijinul politic, iar rezultatul a fost unul umilitor. 59 de lideri au votat pentru retragerea sprijinului politic, în timp ce de partea lui Tudose au fost doar 4 membri. Alți 4 șefi social-democrați s-au abținut.

În interviul acordat pentru Radio Infinit, deputatul Mihai Weber afirmă că nu vor apărea modificări foarte mari în privința repartizării ministerelor, între PSD și ALDE, în noul Cabinet.

Distribuie articolul