PSD Gorj cere demisia lui Ciobotărică

de LM 0

psd

Social-democraţii gorjeni cer public demisia lui Laurenţiu Ciobotărică, managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia. Ciobotărică este anchetat pentru abuz în serviciu de către Direcţia Naţională Anticorupţie. Reprezentanţii PSD susţin că planul de reorganizare a companiei şi cel de disponibilizare de personal sunt destructive pentru companie şi au efecte devastatoare pentru Gorj.

 

„Acte criminale pentru Gorj”

PSD Gorj consideră inoportun ca un manager cercetat pentru abuz în serviciu să mai fie menţinut la conducerea unei companii de stat. „PSD cere demisia lui Laurenţiu Ciobotărică, managerul Complexului Energetic Oltenia. Măsurile luate de dumnealui le catalogăm ca fiind acte criminale pentru judeţul Gorj şi este foarte clar că s-a încercat mutarea sediului Complexului Energetic Oltenia de la Târgu-Jiu. S-au întrerupt unele contracte pe care Complexul Energetic Oltenia le-a avut cu Minprest şi 500 de oameni au fost nevoiţi să plece acasă. Există un program de restructurare gândit de către Complexul Energetic Oltenia, de Directoratul acestei entităţi energetice prin care se doreşte închiderea a şase cariere miniere: Peşteana Sud, Husnicioara, Lupoaia, Gârla, Rovinari Est şi Peşteana Nord. Acest proiect prevede restructurarea a 5.000 de locuri de muncă”, a declarat Anca Borduşanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj.

 

Despre disponibilizările lui Ciurel

Reprezentantul PSD Gorj, Anca Borduşanu, a vorbit şi de planul de disponibilizări colective pus în operă de fostul pesedist Laurenţiu Ciurel, ex-manager al Complexului Energetic Oltenia. Borduşanu a menţionat însă că disponibilizările ar fi fost făcute la cerere. „Într-adevăr a existat un program de disponibilizare şi pe vremea lui Laurenţiu Ciurel, însă aceste programe au fost negociate cu sindicatele. Aceşti oameni au plecat şi li s-au dat salarii compensatorii. Oamenii aceia nu au fost disponibilizaţi. Au plecat la cerere. Acum nu putem vorbi de un program discutat cu sindicatele. Nu ştim dacă există bani în buget pentru aceste disponibilizări care se doresc. Nu mai putem vorbi de plecări voluntare, ci despre disponibilizări”, a mai spus Anca Borduşanu.

La rândul său, liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, cere anchetarea fostei conduceri a Complexului Energetic Oltenia, în frunte cu Laurenţiu Ciurel. Vîlceanu susţine că există documente că foştii şefi din CEO ar fi umflat indicatorii de performanţă pentru a încasa prime.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul