Proxenetul de la Cariera Roșiuța, 7 ani cu executare

de LM 0

prostitiata

Fostul lăcătuș mecanic de la Cariera Roșiuța, Aristică Benoni Bejinaru, a fost condamnat la 7 ani de închisoare de către Tribunalul Gorj, pentru proxenetism, trafic de persoane şi trafic de minori. Tovarășul său de infracțiuni, Casian Bejat Muja, s-a ales cu cinci ani și zece luni de închisoare. Delia-Georgeta Stoiceanu, o femeie ce i-a ajutat în racolarea tinerelor, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare. „Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Corcova, judeţul Mehedinţi sau Şcoala Gimnazială Corcova, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare“, a stabilit instanța de judecată.

 

Despăgubiri pentru victime

Victimele celor doi proxeneți vor primi despăgubiri. „Admite acţiunea civilă exercitată de părţile civile B. Elena Denisa, B. Eugenia Cornelia şi obligă inculpaţii Bejinaru Aristică Benoni şi Bejat Muja Casian, la plata către partea civilă B. Elena Denisa a sumei de câte 2.000 euro, cu titlu de daune morale. Obligă inculpatul Bejinaru Aristică Benoni către partea civilă B. Eugenia Cornelia a sumei de 20.000 lei, cu titlu de daune morale. În baza art. 453 Cod procedură civilă, obligă inculpatul Bejinaru Aristică Benoni, la plata sumei de 3.000 lei, reprezentând cheltuieli de judecată către partea civilă B. Eugenia Cornelia“, se mai arată în hotărârea judecătorească..

proxenet

Prostituate pentru a fi învoit de la serviciu

Bejinaru și Muja au fost arestaţi preventiv în vara anului 2014, fiind acuzaţi că racolau tinere şi le trimiteau pe litoral să se prostitueze. Unele dintre ele erau minore. Deşi era angajat la Cariera Roşiuţa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe postul de lăcătuş mecanic, cu program zilnic de opt ore, Bejinaru a făcut în aşa fel încât să intre în graţiile unor şefi şi persoane influente, „prin acte de corupere ori plasarea de tinere pentru a întreţine raporturi sexuale cu aceştia”, situaţie în care a fost favorizat să nu se prezinte mai deloc la serviciu.  Timpul inculpatului era împărţit în funcţie de activităţile de recrutare, transportare şi plasare a tinerelor pentru a fi exploatate sexual, având mai mult un program de noapte, când era prezent în cluburi, săli de jocuri de noroc şi pariuri sau alte locaţii destinate agrementului, iar în cursul zilei se odihnea“, arată anchetatorii.

 

Cu ce le momeau pe prostituatele minore

Unele dintre fetele pe care proxeneții le racolau erau minore şi erau eleve la Colegiul Tehnic Motru. „Bejinaru Aristică-Benoni a implicat un număr mare de tinere, multe aproape de vârsta minoratului şi aflate în continuarea studiilor, aşa încât a profitat la recrutarea acestora de un pretins sprijin că le ajută la promovarea unor testări sau examenul de bacalaureat ori acordarea anticipată de sprijin material care să creeze o stare de dependenţă sau chiar de supunere necondiţionată în faţa sa, cât şi a persoanelor de legătură. În unele cazuri, precum în situaţia persoanelor vătămate BED (14 ani) şi BEC (19 ani), inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni le-a adresat ameninţări şi a lansat acte de intimidare pentru a nu se plânge organelor de anchetă şi nici să dezvăluie către persoane de încredere faptele exercitate asupra acestora”, mai arătau anchetatorii.

ALIN PETRE

Distribuie articolul