Protestul ”15 minute” ajunge și la Gorj

de LM 0


Protestul ”15 minute” ajunge și la Gorj. Mai mulți primari din județ, inclusiv Marcel Romanescu, se alătură inițiativei afaceristului din Suceava care a construit 1 metru de autostradă. Edilii din Gorj se vor opri din activitate, preț de un sfert de oră, vineri, 15 martie, în semn de protest față de lipsa unui drum expres Târgu-Jiu Craiova. Pe paginile de socializare s-a răspândit mesajul ”Gorjul vrea drum expres”. Tonul l-a dat Robert Filip, primarul orașului Rovinari.

Luni după-amiază, Robert Filip, edilul din Rovinari, a anunțat că se alătură protestului de 15 minute. Pe pagina de socializare, le-a cerut și celorlalți primari din județ să i se alăture și să ceară împreună alocarea de fonduri pentru construirea drumului expres care să lege Gorjul de aeroportul din Craiova și de autostrada ce urmează a se construi între Pitești și Craiova.

Ion Ciocea, primarul din Bustuchin, s-a alăturat și el protestului pentru drumul expres. Edilul a scris, pe facebook, că dacă parlamentarii ar lucra măcar 15 minute pe zi în interesul cetățenilor, România ar fi departe.

Ciocea îi acuză direct pe parlamentarii din Gorj că n-au făcut nimic pentru județ. Edilul zice c-a ajuns să fie ocolit de liderii PSD, inclusiv de președintele Consiliului Județean, de când nu mai este membru al acestui partid.

Ion Ciocea recunoaște că îl simpatizează pe Călin Popescu Tăriceanu și că, dacă ar fi să revină în politică, ar alege ALDE.

Mădălin Ungureanu, primarul liberal din Bălești, anunță și el că va participa la protestul de 15 minute.

Marcel Romanescu, primarul Târgu-Jiului, spune că va protesta, vineri, atât pentru drumul expres cât și pentru faptul că n-a fost finalizată centura ocolitoare a Târgu-Jiului.

Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, dădea asigurări și luni în conferința săptămânală de presă, că drumul expres va fi realizat. Cât despre protestul primarilor, zice că se bucură că i se alătură în acest demers pe care l-a inițiat în urmă cu mai mulți ani. Weber speră să nu ajungă unii fără merite să culeagă laurii de pe urma drumului expres.

Distribuie articolul